Akadályok az Ethereum előtt, de Buterin Nobel-díja meghozhatja a fordulatot?

Kriptomagazin ethereum 3
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin (BTC) 61 ezer dollárra való zuhanását követően, amely a legtöbb altcoin esetében hasonló mozgást befolyásolt, az Ethereum (ETH) ára az elmúlt 24 órában mintegy 2 százalékot esett, és csütörtökön, október 10-én 2394 dollár körül kereskedett. A nagy kapitalizációjú altcoin, amelynek teljesen hígított értékelése körülbelül 288 milliárd dollár és a napi átlagos kereskedési volumene körülbelül 14,2 milliárd dollár, az elmúlt három hónapban potenciális fordulatos mintázatot alakított ki.

cryptoallstars banner

Az Ethereum fundamentális akadályokkal szembesül

Az Ethereum-piac várhatóan további eladási nyomást fog elnyelni a kínai kormány részéről, mivel a Plustoken ponzi átverésből lefoglalt maradék 542 ezer Ether eladására készül. Az on-chain adatelemzés szerint a kínai kormány 15,7 ezer Ether-t utalt át egy másik tárca címére.

Emellett a kínai kormány összesen 7000 Ether érmét helyezett letétbe kriptotőzsdéken, feltehetően eladásra. Következésképpen a szakértők úgy vélik, hogy a kínai kormány a közeljövőben valószínűleg több Ethert fog eladni.

Az Ethereum hálózatra hatalmas eladási nyomás nehezedett az intézményi befektetők alacsony kereslete közepette.

Az Ethereum Alapítvány figyelemre méltó eladásai mellett az amerikai spot Ether ETF-ek a hivatalos jóváhagyás óta több mint 561 millió dolláros nettó pénzkiáramlást regisztráltak.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Középtávú várakozások

Technikai szempontból az Ethereum árfolyama egy potenciális szimmetrikus háromszög alakzatot formál, ami gyakran vezet bullish felpattanáshoz. Más szempontból az Ether árfolyama a napi időkeretben egy potenciális fordított fej és vállak (H&S) mintát alakított ki, amihez bullish divergencia társul az RSI-n.

Mivel az Ether forgalomban lévő készletének több mint 28%-a már le van kötve a hálózat biztonsága érdekében, az Ethereum ára jó helyzetben van egy bullish meneteléshez még az év vége előtt.

Ethereum (ETH) árfolyamelemzés: Nobel-díjas fordulat közeleghet?

Az Ethereum (ETH) árfolyama szerdán még  2 413 dolláron mozgott, miközben a 2 395 dolláros támaszszintet próbálta tesztelni. A jelenlegi medvés piaci kilátások azonban drasztikusan megváltozhatnak, ha Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója, váratlanul a közgazdasági Nobel-díj kitüntetettje lesz október 14-én.

A piaci mozgások napi összefoglalója szerint az Ethereum árfolyama jelentős emelkedést mutathat, ha Vitalik Buterin valóban elnyeri a közgazdasági Nobel-díjat. Egy nemrég megjelent podcastban Alex Tabarrok és Tyler Cowen közgazdászprofesszorok, a Marginal Revolution gazdasági blog házigazdái Vitalik Buterint említették lehetséges díjazottként a közelgő bejelentés előtt. A professzorok kiemelték Buterin szerepét az Ethereum blokklánc életre hívásában és a natív Ether kriptovaluta több mint 290 milliárd dolláros piaci kapitalizációjának elérésében.

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

“Vitalik egy platformot épített fel, létrehozott egy valutát, mondhatjuk, hogy megcáfolta Mises regressziós tételét, természetesen Satoshi [Nakamoto] nyomdokain haladva” – mondta Cowen. „Monetáris közgazdaságtanról ír, és nincs olyan közgazdász, aki jobbat tudna mondani azokról a témákról, amelyeket ő érint. Számomra ez nagyon sokat jelent ebben a megfontolásban.”

“Ha előre gondolkodtál volna, azt hitted volna, hogy a Bitcoin és az Ethereum lehetetlen, mégis a valóságban működnek” – tette hozzá Tabarrok.

Bár ez a forgatókönyv valószínűtlennek tűnik, az Ethereum árfolyama jelentős emelkedést mutathat, ha Buterin valóban megkapja a díjat október 14-én.

Növekvő eladási nyomás: A támasz szintje lehet a következő kritikus pont

KM freebitcoin 970 x 250

Eközben az Ethereum október 5. óta folyamatos nettó beáramlást mutat a tőzsdéken, míg a tőzsdei tartalékai is növekvő trendet követnek, a CryptoQuant adatai alapján. Ez azt jelzi, hogy az eladási nyomás domináns a befektetők körében, és valószínűleg továbbra is növekedni fog.

Hasonló trend figyelhető meg az ETH ETF-ek esetében is, amelyek kedden 8,1 millió dolláros nettó kiáramlást könyveltek el, a Farside Investors adatai szerint. A kriptotőzsdékkel ellentétben az ETF-ek kiáramlása eladási nyomást jelez, míg a beáramlás ennek ellentétét jelentené.

Ethereum Exchange Reserve okt10

Ethereum árfolyam-előrejelzés: Az Ethereum 2 200 dollárig süllyedhet, ha a támaszszint elesik

Az Ethereum szerdán 2 400 dollár közelében mozgott, ami enyhe, 1%-os csökkenést jelent. Az elmúlt 24 órában a derivatív termékek 16,64 millió dolláros likvidációt mutattak, amelyből 10,84 millió dollárt a long, 5,80 millió dollárt pedig a short pozíciók tettek ki, a Coinglass adatai alapján.

A vezető altcoin árfolyama konszolidálódik, mióta október 3-án visszapattant egy fontos csökkenő trendvonalról. A vevőknek egyelőre nehézséget okoz a 2 490 dolláros erős ellenállás áttörése. Ezt az ellenállást tovább erősíti az 50 napos egyszerű mozgóátlag (SMA), amely kicsivel az ellenállási szint felett húzódik.

Ennek eredményeként az ETH jelenleg a 2 395 dolláros támaszszint tesztelésére készül egy fontos téglalap alakú csatornában.

Egy visszapattanás erről a szintről az árfolyamot 2 490 dollár fölé emelheti, hogy elérje a 2 707 dolláros ellenállást. Ha az ETH sikeresen megvalósítja ezt a mozgást, megpróbálhatja visszahódítani a 2 817 dolláros szintet, amely április és július között négy hónapig kulcsfontosságú támaszként szolgált a piaci konszolidáció idején.

ETHUSDT_2024-10-09
Forrás: FXStreet

Azonban, ha az ETH nem tud áttörni a 2 490 dolláros ellenálláson, akkor megtörheti a 2 395 dolláros szintet, és 2 200 dollár közelébe süllyedhet.

Technikai indikátorok: Bearish jelzések uralkodnak

A Relatív Erősségi Index (RSI) és az Awesome Oscillator momentum indikátorok éppen a semleges szintjük alatt, 50 és 0 pontnál helyezkednek el. Ezzel egy időben a Stochastic Oscillator csak pár ponttal van az oversold (túladott) régió fölött. Ez enyhe medvés túlsúlyt jelez az ETH piacán.

Egy napi gyertya zárás 2 200 dollár alatt érvénytelenítené az emelkedő tendenciára vonatkozó előrejelzéseket, és további csökkenést eredményezhet az Ethereum piacán.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner