Az EigenLayer egy gyanús tranzakció után nyomoz, hová lett 5,5 millió dollár?

Kriptomagazin kripto nyomozo
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az EigenLayer bejelentette, hogy vizsgálatot indított egy gyanús pénztárca ellen, amely 5,5 millió dollár értékű EIGEN-t küldött el. Az eladás mindössze néhány nappal az EIGEN feloldása után történt, amikor a tárca megkapta az első 1.673.644,66 tokenből álló allokációját.

bitsgap_7d_trial_728_90

A hivatalos üzenet mellett egy hamis EigenLayer biztonsági résen alapuló átveréses üzenetek is megjelentek. A közösségi médiában rosszindulatú linkek próbálják lecsapolni a pénztárcákat, egy olyan linket hamisítva, amely állítólag visszavonja az EigenLayer-szerződésekhez való hozzájárulást, de valójában egy rosszindulatú szerződést hagy jóvá. Az eladás hatása továbbra is korlátozott, és más pénzeszközöket nem fenyegetett.

A tárca közvetlenül az EigenLayer kincstárából kapta a kiutalást. Később a tokeneket USDC-ért likvidálták, amelyet azonnal szétosztottak az új címekre. Az eladó meg sem próbált olcsóbb utat találni a tokenek elidegenítésére, ehelyett a MetaMask router kényelmét választotta.

Az eladás mindössze néhány nappal azután történt, hogy az EIGEN szabadon átvihetővé és kereskedhetővé vált a tőzsdéken. Az eladót nem azonosították az EIGEN befektetőjeként, de ez az egyetlen olyan token-tulajdonos kategória, amelyiknek az eszközöket fokozatosan kell megszereznie és feloldania.

Ebben az esetben az eladónak sikerült az összes 1,67 millió EIGEN-t a MetaMask-on történő pénztárcán belüli swapokon keresztül elcserélnie, és a gyanú szerint megsértette a megszolgálási ütemtervet. Az eladás a korai befektetők átutalásainak sorozatát követi, akik a kereskedés megkezdése után néhány órával küldték el szabadon elérhető tokenjeiket a tőzsdékre.

Az EigenLayer célja, hogy megakadályozza a befektetők eladását

Az EigenLayer igyekszik megnyugtatni a lakossági befektetőket, a felhasználókat és az ökoszisztéma résztvevőit, hogy a korai támogatók elkötelezettek az EIGEN hosszú távú megtartása mellett. Néhány korai támogató, mint például Justin Sun, korán kiszállt, és megtartotta a maradék részesedését.

Közvetlenül a token bevezetése előtt az EigenLayer frissítette dokumentációját. Ezzel a lépéssel az EigenLayer lehetővé tette a befektetők számára, hogy programozási jutalmakra és EIGEN letéti juttatásokra tegyenek szert, még akkor is, ha a tokenjeik le voltak zárva és megszerezték azokat.

A lépésnek meg kellett nyugtatnia a lakossági vásárlókat és a kedvezményezetteket, hogy az EIGEN biztonságos, és nem fenyegeti őket a bennfentes értékesítés. Egy olyan szélhámos bálna megjelenése, akinek a tokenjei elvileg zárolva voltak, tovább rontja az EigenLayer hírnevét.

Az EIGEN még mindig a korai árfeltárás szakaszában van, rendkívül aktív vételekkel és eladásokkal. Az újabb 1m EIGEN beáramlását a piac felszívta, és gyakran a bálnák vásárlásával párosult. Úgy tűnik azonban, hogy az EigenLayer elvesztette az irányítást a tokenjei felett, miután az azonnali hígulás elkerülése érdekében fokozatosabb bevezetésre törekedett.

Az EIGEN a kereskedést követő első napokban 674 milliárd dollár körüli piaci kapitalizációt ért el. A token várhatóan a Celestia (TIA) pályáját követi majd, amely a kereskedés után nem sokkal elérte az 1 milliárd dolláros piaci kapitalizációt. Az EigenLayer a Celestiához hasonló szolgáltatást kínál, egy adatelérhetőségi réteget az L2 láncok számára. Azonban a piaci ciklus és az airdrop fáradtság miatt az EIGEN megtorpant és a bevezetése után alacsonyabb árfolyamra csúszott.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptovaluták 1 dollár alatt

Az EIGEN token bevezetésére és a kereskedésre várva az EigenLayer protokoll a csúcshoz képest 50%-kal csökkentette a zárolt összértékét. A jelenlegi TVL alig haladja meg a 10 milliárd dollárt, a májusi 20 milliárd dollárról. Az EigenLayer célja az volt, hogy blue chip projektként pozícionálja magát, bár szenvedett az airdrop fáradtságtól, az átláthatatlan elosztástól és végül a címzettek rohanásától is, hogy likvidálják a tokenjeiket.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A bálna lopott pénzeket mosott volna tisztára?

A nyomozók egy vad elméletet javasoltak a pénzeszközök eredetére. Az EigenLayer több olyan érdekelt fél számára is nyitott volt, akik korábbi airdropokat farmoltak. Az Eigen-en való tétgyűjtéshez és a pontok megszerzéséhez szükséges pénzeszközök egy része nagy nyilvánosságot kapott hackerekből származhat.

Az egyik on-chain nyomozó azt javasolta, hogy az UwU Lend hack pénzeszközeit az EIGEN megszerzéséhez tették fel. Összesen 6 millió dollár értékű tokeneket kapott a tárca. A gyors eladás akár 50 ezer dollárnyi díjjal is járt, de a tárca tulajdonosa számára a gyorsaság elengedhetetlen lehetett. A kapott stabilcoinokat ezután elküldték a tőzsdékre, ami egyfajta keverési lehetőséget kínálhat arra, hogy elveszítsék a pénzeszközök nyomát.

A nagyszabású airdrop farmer része Eigen Sybill problémájának. Az airdrop azt is felfedte, hogy az EigenLayer-t kriptoinfluencerek farmolták, akik rendkívül gyorsan készpénzre váltottak.

Ez is érdekelhet: Mi az a kripto APY?

A másik fő elmélet az illetéktelen csere kapcsán az volt, hogy az allokáció egy csapattagé volt. Még mindig nincs végleges verzió vagy személyazonosság a tárcához csatolva.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

3commas banner