Telegram kereskedési robotok – Mik azok, és hogyan használhatók?

telegram kereskedesi botok

A Telegram kereskedési botok újradefiniálják a kereskedés egyszerűségét azáltal, hogy egy ütem kihagyása nélkül végrehajtják a parancsokat. Merülj el egy olyan birodalomban, ahol az algoritmusok uralkodnak, és a kereskedést a pontosság művészetévé teszik. Ismerd meg mik azok a Telegram kereskedési botok, milyen fajtái vannak, és hogyan lehet használni őket.

Mik azok a Telegram kereskedési botok

A Telegram kereskedési botok néven ismert automatizált programok könnyen integrálhatók a Telegram üzenetküldő platformba a botok alkalmazásprogramozási interfészén (API) keresztül. Ez az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a kereskedési botokkal chaten keresztül kommunikáljanak, parancsokat adjanak, frissítéseket kapjanak és kereskedéseket hajtsanak végre interaktív gombok vagy egyszerű szöveges parancsok segítségével a Telegram-felületén belül.

Az Unibet (Unibot) egy példa a Telegram kriptobotra. Ezt úgy tervezték, hogy gyors cseréket és mesterlövészeket tegyen lehetővé; először úgy mutatták be, mint “a leggyorsabb Telegram Uniswap mesterlövész”, amely 1%-os tranzakciós díjért elérhető.

Telegram botként az Unibot lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy kriptovalutákkal kereskedjenek anélkül, hogy kilépnének a Telegram alkalmazásból. Felhasználóbarát és számos funkciót kínál, például decentralizált tőzsdei (DEX) alapú limitmegbízásokat, decentralizált másoló kereskedést és védelmet a maximálisan kivehető értékű (MEV – maximum extractable value) botok ellen. A CoinGecko szerint az Unibot piaci kapitalizációja körülbelül 20,4 millió dollár. Ahogy a képen is látható, 2023 augusztusában az Unibotnak közel 200 milliós kapitalizációja volt, ám a folyamatos sebezhetőségnek köszönhetően a közel 200 dolláros árfolyamról előbb 50, majd 20 dolláros árfolyamra zuhant.

unibot piaci kapitalizacio
Fotó: Coingecko

Hogyan működik a Telegram kereskedési botok?

A Telegram kereskedési botok jellemzően a következőképpen működnek:

Felhasználói interakció

A Telegram chat-környezetben a felhasználók “beszélgetnek” a kereskedési botokkal. Többek között vételi vagy eladási megbízásokat adhatnak, ellenőrizhetik a számlaegyenlegeket, és szöveges parancsra piaci információkat kaphatnak. Ez a felhasználóbarát interakció leegyszerűsíti a kereskedési folyamatot, és szélesebb közönség számára teszi elérhetővé.

Ehhez azonban nem árt tudni angolul, mert magyarul még tudomásunk szerint nincsenek Telegramos robotok. Ha vannak, írd meg nekünk.

Támogatott tőzsdék

A Telegram kereskedési botokat úgy tervezték, hogy bizonyos kriptopénz tőzsdékkel működjenek együtt. A felhasználóknak API-kulcsokat kell megadniuk a tőzsdei számláik összekapcsolásához, hogy a bot kereskedhessen a nevükben. Ez biztosítja, hogy a bot és a kiválasztott tőzsdei platform kompatibilis legyen, lehetővé téve a zökkenőmentes és biztonságos kereskedést.

Parancsvégrehajtás

A Telegram kereskedési botok elsősorban a felhasználói parancsok végrehajtására képesek. A bot megérti a felhasználói parancsokat, és a társított kriptovaluta tőzsde API-ját használja a megadott művelet végrehajtásához. A kereskedések valós időben hajthatók végre (tehát valószínűleg market-orderrel) a felhasználói utasításoknak megfelelően, ennek a zökkenőmentes integrációnak köszönhetően.

Előre meghatározott stratégiák

A Telegram kereskedési botok előre meghatározott kereskedési taktikákat követnek. Ezek a stratégiák lehetnek olyan egyszerűek, mint a szabályalapú technikák, vagy olyan összetettek, mint az algoritmusok. Ráadásul a felhasználók könnyen testreszabhatják és konfigurálhatják őket saját kereskedési céljaiknak megfelelően, így lehetőségük van a bot viselkedésének módosítására.

Technikai elemzés és jelzések

Sok Telegram kereskedési bot technikai elemzési jeleket és indikátorokat használ a döntéshozatal során. Ezek a mutatók segítenek a botnak felismerni a piaci feltételeket és trendeket. Ilyen indikátorok például a mozgóátlagok, a relatív erősség index (RSI) és a mozgóátlag konvergencia-divergencia indikátor (MACD). A felhasználók beállíthatják a botot úgy, hogy automatikusan végezzen kereskedéseket az ezekből a technikai mutatókból származó, előre meghatározott kritériumok alapján.

Kockázatkezelés

A kereskedés kulcsfontosságú eleme a hatékony kockázatkezelés, és a Telegram kereskedési botok gyakran nyújtanak olyan képességeket, amelyek ezt segítik. A stop-loss és take-profit küszöbértékeket a felhasználók állíthatják be, így a bot automatikusan kezeli az esetleges veszteségeket és nyereségeket.

Valós idejű értesítések

A felhasználók a Telegram kereskedési botokon keresztül valós idejű értesítésekkel és frissítésekkel lehetnek naprakészek. Ezek az értesítések részletesen tartalmazzák az információt a befejezett kereskedésekről, a piaci változásokról és az előre meghatározott kereskedési technikákról szóló figyelmeztetésekről. Ennek a gyors kommunikációnak köszönhetően a felhasználók garantáltan tájékozottak maradhatnak a kereskedési tevékenységükkel kapcsolatban.

Biztonság

A biztonság a legfontosabb tényező a kereskedési botok iparágában. A felhasználók privát adatainak védelme érdekében a megbízható Telegram kereskedési botok erős biztonsági funkciókat használnak, beleértve a titkosítást és a titkosított kapcsolatokat. A biztonságos hitelesítési eljárások és az API-kulcsok használata segít megelőzni a felhasználók tőzsdei számláihoz való nem kívánt hozzáférést.

A Telegram kereskedelmi botok típusai

A Telegram kereskedési botok különböző típusai az alábbiakban kerülnek ismertetésre:

Jelzőrobotok / szignál botok

A Telegram platformon a szignál botok kereskedési jeleket és piackutatást biztosítanak a felhasználók számára. Ezek a botok különböző eszközökkel értékelik a piaci körülményeket, beleértve az ármintázatokat, a technikai elemzési mutatókat és más egyéb kritériumokat. A szignál robot figyelmezteti a felhasználókat, amint az előre meghatározott paraméterek alapján lehetséges vételi vagy eladási lehetőségeket talál. Ennek ellenére a felhasználók általában manuálisan hajtják végre a kereskedéseket ezen jelzések alapján.

Arbitrázs botok

Az arbitrázsbotok célja, hogy kihasználják a több tőzsde közötti árkülönbségeket egy adott tétel esetében. Amikor vonzó arbitrázslehetőségek mutatkoznak, ezek a botok automatikusan végrehajtják a tranzakciókat azáltal, hogy számos tőzsdén figyelik az árakat. Az arbitrázsrobotok úgy próbálnak profitálni a platformok közötti árkülönbségekből, hogy az egyik tőzsdén alacsonyan vásárolnak, a másikon pedig magasan adnak el.

Kereskedést végrehajtó botok

Ezek az automatizált kereskedési eszközök kezelik a felhasználók számára a kereskedés végrehajtási folyamatát. A felhasználók meghatározott kritériumokat határoznak meg, beleértve a kockázattűrést és a kereskedési technikákat. Az előre meghatározott szabályok alapján a bot ezután kezeli a megbízások elhelyezését és a végrehajtási eljárásokat. Ezt a fajta botot gyakran alkalmazzák az algoritmikus kereskedésben a bonyolult kereskedési stratégiák automatikus végrehajtására.

Portfóliókezelő botok

A felhasználók a portfóliókezelő botok segítségével hatékonyan kezelhetik befektetési portfólióikat. Miután a felhasználók összekapcsolják a botot a tőzsdei számlájukkal, az nyomon követi a portfólió pozícióit, megvizsgálja a piaci mozgásokat, és az tanácsot ad az eszközök elosztására vonatkozóan. Ezek a botok kiegyensúlyozási taktikákat is javasolhatnak a portfólió egészének maximalizálása érdekében.

Piackereső botok

Azáltal, hogy vételi és eladási megbízásokat is adnak, a piackutató botok növelik a piaci likviditást. A piaci változásokra való reagálás érdekében ezek a botok folyamatosan módosítják megbízásaikat a megbízási főkönyv mindkét oldalán. A market-making botok a vételi és eladási árak közötti különbség kihasználásával próbálják növelni a piaci likviditást és pénzt keresni.

Hírek és elemző botok

A Telegram platformon a felhasználók valós idejű piaci híreket, elemzéseket és frissítéseket kapnak a hír- és elemzőrobotokon keresztül. A releváns információk szállítása érdekében ezek a botok gyakran lépnek kapcsolatba a közösségi médiával és a hírforrásokkal. A felhasználók tájékozottak maradhatnak és bölcs kereskedési döntéseket hozhatnak a pénzügyi piacok legfrissebb változásai alapján, ha feliratkoznak a piacot mozgató eseményekről szóló értesítésekre.

Hogyan használjuk a Telegram botokat a kriptokereskedésben?

A Telegram botokat a kriptopénz kereskedéshez integrálni kell a Telegram üzenetküldő alkalmazásba, és úgy kell beállítani, hogy előre meghatározott stratégiák szerint hajtsa végre a kereskedéseket. Íme egy lépésről-lépésre történő útmutató a Telegram botok kriptovalutával való kereskedésének használatához:

1. lépés: Válassz egy Telegram kereskedési botot

Az utazás megkezdése magában foglalja egy megbízható kereskedési bot keresését és kiválasztását. A felhasználóknak olyan botokat kell keresniük, amelyek megfelelnek a kereskedési követelményeiknek, átlátható teljesítménytörténettel rendelkeznek, és kedvező felhasználói értékelésekkel büszkélkedhetnek. A tájékoztatás és a közösséggel való kapcsolattartás érdekében felbecsülhetetlen értékű a választott bothoz kapcsolódó hivatalos Telegram-csatornához vagy csoporthoz való csatlakozás.

Végezz saját kutatást, hogy melyik felel meg számodra a legjobban.

2. lépés: Csatlakoztasd a tőzsdei számlád

Ahhoz, hogy a kiválasztott kereskedési botot összekapcsolhasd a kriptotőzsdei számlájukkal, a felhasználóknak biztosítaniuk kell, hogy csak a szükséges engedélyeket adják meg a pénzeszközeik védelméhez. Ez magában foglalja az API-kulcsok generálását a tőzsdei platformon és biztonságos továbbítását a botnak.

Kriptomagazin telegram botok beallitasa

3. lépés: A kereskedési beállítások konfigurálása

A bot beállításainak módosítása a következő lépés, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy a bot tevékenységeit saját kereskedési stílusához igazítsa. Olyan kritériumokat kell meghatározni, mint a vételi/eladási taktika, a kereskedési párosítások és a kockázatkezelési elemek, például a take-profit és stop-loss küszöbértékek. Egyes botok alapvető és összetett opciókat is kínálnak, így a felhasználók rugalmasan testre szabhatják a bot viselkedését az egyéni igényeiknek megfelelően.

4. lépés: A parancsok megértése és használata

A felhasználónak meg kell ismerkednie a kereskedési bot által támogatott parancsokkal. Meg kell tanulniuk, hogyan lehet nyomon követni a kereskedési előzményeket, ellenőrizni a számlaegyenlegeket, tranzakciókat végrehajtani és a beállításokat módosítani. Általában a bot bizonyos szöveges parancsokra vagy interaktív Telegram chat gombokra reagál.

5. lépés: A teljesítmény nyomon követése és a kockázatkezelés gyakorlása

A felhasználóknak szorosan nyomon kell követniük a bot teljesítményét a riasztások vagy értesítések ellenőrzésével és a végrehajtott kereskedések figyelemmel kísérésével. Rendszeresen értékelniük kell a terveik sikerességét, és szükség esetén módosítaniuk kell azokat. A potenciális veszteségek csökkentése és a nyereség biztosítása érdekében elengedhetetlen a hatékony kockázatkezelési technikák alkalmazása, megfelelő take-profit és stop-loss szintek beállításával.

A Telegram kereskedési botok használatának előnyei

A Telegram kereskedési botok számos előnyt biztosítanak a felhasználók számára. Ezek az automatizált eszközök segítenek a felhasználóknak a kriptovalutákkal való hatékonyabb kereskedésben, mivel megkönnyítik a megalapozott döntéshozatalt és a gyors kereskedési végrehajtást. A felhasználók számára hozzáférést biztosítanak a valós idejű piaci adatokhoz és elemzésekhez, így lépést tarthatnak az árváltozásokkal és az ármintákkal.

A Telegram kereskedési botok a kommunikációt is gördülékenyebbé teszik azáltal, hogy a felhasználók közvetlenül az üzenetküldő alkalmazáson belül kezelhetik portfólióikat és köthetnek üzleteket. Az előre beállított stratégiák megvalósításával az automatizálási funkciók csökkentik a kereskedési döntések érzelmi befolyásolását.

Ezenkívül ezek a botok gyakran rendelkeznek állítható opciókkal, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy a kereskedési taktikájukat a preferenciáik és a kockázattűrő képességük alapján testre szabják, ami mind a kezdő, mind a tapasztalt kereskedők számára hasznos erőforrássá teszi őket.

A Telegram kereskedési botok használatának kockázatai

A Telegram kereskedési botok használatával kapcsolatban vannak olyan kockázatok, amelyekkel a felhasználóknak tisztában kell lenniük. Bár ezek az automatizált programok kényelmesek, a felhasználóknak tisztában kell lenniük a lehetséges biztonsági hiányosságokkal. Szigorú biztonsági óvintézkedésekre van szükség, mivel a kereskedési botnak az API-hoz való hozzáférés biztosítása növeli a felhasználó tőzsdei számlájához való nem kívánt hozzáférés lehetőségét.

Továbbá a kereskedési botok megbízhatósága és átláthatósága eltérő lehet, így az ügyfelek ki vannak téve a meghibásodások vagy számítási hibák kockázatának. A nem szándékos hatások abból adódhatnak, hogy a bot teljesítményét hirtelen ingadozások és a piaci volatilitás befolyásolhatja.

A felhasználóknak tisztában kell lenniük a kriptopénzek területén létező gyakori átverésekkel és csaló botokkal is, ami kihangsúlyozza, hogy a kereskedési bot kiválasztása előtt alapos kutatást kell végezni. Gondos beállítás, éber kockázatkezelés és folyamatos felügyelet szükséges ahhoz, hogy minimalizáljuk ezeket a lehetséges negatív hatásokat, és garantáljuk a biztonságosabb és jövedelmezőbb kereskedési élményt a Telegram botok használatával.