Hogyan adjunk el kriptót fiat valutáért a MetaMaskon?

metamask tarca

Ebben a gyors útmutatóban megnézzük, hogyan adjunk el kriptót fiat valutáért a MetaMaskon. A MetaMask az egyik legnépszerűbb hot wallet, amely böngészőbővítményként üzemel. A telepítése nagyon egyszerű, pár kattintással megvan. A MetaMask használatáról ebben a cikkben írunk bővebben.

megadice banner 970 x 250

Ha ezt az útmutatót kerested, akkor már van némi tapasztalatod a tárca használatával kapcsolatban, vagy pedig azt szeretnéd tudni jobban, hogyan lehet kriptót pénzre váltani. A lényeg egy: ebben az útmutatóban megmutatjuk hogyan csináld.

Mi az a MetaMask?

A beavatatlanok számára a MetaMask több mint egy digitális pénztárca; ez a kulcs a blokklánc-univerzumhoz. Ez egy olyan önálló pénztárca, amely lehetővé teszi, hogy kezeld, vásárolj, cserélj és akár le is kösd a web3 eszközeid. Olyan ez, mint a digitális korszak svájci bicskája, amely kulcspáncélteremmel, biztonságos bejelentkezéssel, token-tárcával és tokencserével van felszerelve. Egy igazi aduász.

Az ‘Eladás’ funkció

Most pedig beszéljünk a show sztárjáról: az “Eladás” (SELL) funkcióról. Ez a MetaMask Portfólióban elérhető funkció lehetővé teszi, hogy kriptódat fiat valutára váltsd. Ez olyan, mintha lenne egy ATM-ed, de a digitális eszközeidhez. Kiválaszthatod a régiót, a tokent és a hálózatot, ahonnan eladni szeretnél (pl. ETH az Ethereumon, vagy BNB a Binance Smart Chain-en), valamint a fiatszámla célját (ez lehet bankszámla vagy PayPal).

Hogyan használjuk az ‘Eladást’

1. lépés: Kattints az ‘Eladás’ fülre

Először is, kattints a MetaMask portfóliódban az “Sell” menüpontra.

2. lépés: Válaszd ki a régiód

Válaszd ki a régiót, ahol laksz. Sajnos Magyarországra egyenlőre nem működik az eladás. Ha más országban élsz, akkor pedig kövesd a következő lépésekkel.

metamask kripto eladas fiat

3. lépés: Válaszd ki a tokent és a hálózatot

Válaszd ki az eladni kívánt tokent és hálózatot. Ha például Ethereum-rajongó vagy, válaszd az Ethereum hálózaton lévő ETH-t.

4. lépés: Válaszd ki a Fiat számla célállomását

Kiválaszthatod, hogy a fiatot a bankszámládra vagy a PayPal számládra küldje.

5. lépés: Add meg az eladni kívánt kripto összegét

Add meg az eladni kívánt kripto mennyiségét. Például megadhatsz 0,3 ETH-t. A legalacsonyabb ETH mennyiség, amit el lehet adni az 0,01 ETH, a legmagasabb pedig 8,5 ETH.

6. lépés: Válassz árajánlatot

A különböző szolgáltatók valós idejű árajánlatai jelennek meg. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet.

7. lépés: Töltsd ki a tranzakciót

A MetaMask biztonságosan átirányít a megfelelő szolgáltató weboldalára a tranzakció befejezéséhez.

Biztonsági intézkedések

A biztonság az első, igaz? A MetaMask biztosítja, hogy minden jelszó és kulcs az eszközödön generálódik, így csak Te férhetsz hozzá a fiókodhoz és az adataidhoz. Amikor átirányít a szolgáltató weboldalára, akkor biztos lehetsz benne, hogy a MetaMask biztonsági protokolljai elsőrangúak.

Hogyan adjunk el kriptót fiat valutáért a MetaMaskon? Végszó

Az “Eladás” funkció bevezetése egy nagyszerű lépés. Ez nem csak a kriptovaluták fiatért történő eladásáról szól, hanem a MetaMask által kínált egyszerűségről, biztonságról és hatékonyságról. Ahogy haladunk előre, izgalmas belegondolni, hogy a MetaMask milyen további újításokat fog bevezetni, hogy tovább egyszerűsítse a kripto utazásunkat.

Remélhetőleg Magyarországon is elérhető lesz a funkció, és könnyedén ki lehet majd utalni a kriptónkat.

Lényeges, hogy naprakészek maradjunk, és alkalmazkodjunk az új funkciókhoz és technológiákhoz. A MetaMask vezetésével a jövő fényesnek tűnik mind a tapasztalt kripto rajongók, mind az újoncok számára.