Szeptember 29-én szabadul CZ

changpeng zhao
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Binance kriptopénz tőzsde alapítója, Changpng Zhao a közelmúltban kiszabott négy hónapos büntetését követően ebben a hónapban szabadulhat a börtönből. Konkrétan Zhao hivatalosan szeptember 29-én szabadul, miután a kaliforniai Lompocban lévő szövetségi börtönben töltötte az idejét.

pepe unchained banner

Zhaót hivatalosan idén áprilisban ítélték el. Ráadásul különböző jogi jogsértések miatt kellett szembenéznie a következményekkel, miközben a neves kriptopénz tőzsde vezetője volt. Most minden szem arra szegeződik, hogy mi lesz a következő lépése. Emellett a piac azt is figyelni fogja, hogy a szabadon bocsátása milyen hatással lehet a Binance-ra és annak natív BNB érméjére.

Changpeng Zhao szeptemberben szabadul, a piac várja a következő lépését

Tavaly év végén a kriptopiac egyik legjelentősebb tőzsdéje látta, hogy a hírneve jelentős csapást szenvedett. Az amerikai igazságügyi minisztérium lezárta a platformmal kapcsolatos, évekig tartó vizsgálatot. Az eredmény egy 4,3 milliárd dolláros pénzbüntetés volt a pénzmosás elleni protokollok hiánya és a banktitok elleni törvény megsértése miatt.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptók 1 dollár alatt 2024

A Binance alapítója, Changpeng Zhao nagyrészt magára vállalta a felelősséget, és mindössze négy hónappal azután, hogy börtönbüntetésre ítélték, szabadulás előtt áll. A CZ néven ismert volt vezérigazgató ugyanis alkut kötött az Egyesült Államokkal. Ezt követően az ügyészek által kért három évnél jóval enyhébb büntetést kapott.

A börtönbüntetés mellett Zhaót 50 millió dolláros bírság megfizetésére is kötelezték. Ezenfelül állítólag lemondott a tőzsdénél betöltött pozíciójáról. A hónap elején azonban a Binance jelenlegi vezérigazgatója, Richard Teng megerősítette, hogy ez a tény tévesen jelent meg. Zhao valójában életre szóló eltiltást kapott attól, hogy a jövőben valaha is vezető pozíciót töltsön be a tőzsdénél.

Megvan a lehetőség, hogy Zhao felmentése pozitív lehet a Binance számára. Konkrétan a BNB token továbbra is profitálhat a hírből. Az elmúlt hét napban a CoinMarketCap szerint a kripto több mint 8%-ot emelkedett. Sőt, további 15%-os emelkedés lehetősége is fennáll, ami a jelenlegi 547 dolláros árfolyamról felfelé hajtja.

bnb arfolyam szept16

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index