Robert Kiyosaki: Az Egyesült Államok ugyanarra a sorsra jut majd, mint a Római Birodalom

Kriptomagazin bukott orszag
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Robert Kiyosaki, a neves befektető és a “Gazdag papa, szegény papa” című bestseller szerzője továbbra is aggodalmát fejezte ki az amerikai gazdaság pályájával kapcsolatban, és hangsúlyozta, hogy stratégiai befektetésekre van szükség a potenciális kiesés elleni védekezés érdekében.

99bitcoin-tokens

Egy február 10-i X-bejegyzésében Kiyosaki történelmi párhuzamot vont, és az Egyesült Államok jelenlegi állapotát a Római Birodalom hanyatlásához hasonlította.

A Római Birodalom bukásával Kiyosaki arra a történelmi tendenciára mutatott rá, hogy a nagyhatalmak hasonló kihívásokkal szembesülnek alkonyuk idején. Mindkét esetben az extravagáns látványosságok elterjedtségét és az Egyesült Államok növekvő eladósodását említette.

Szerinte a hasonlóságok akkor merülnek fel, ha figyelembe vesszük, hogy a Római Birodalom hanyatlásának tanúja volt a valuta leértékelődése a katonai és pénzügyi kötelezettségek teljesítése érdekében.

“Ugyanakkor Amerika adóssága a legmagasabb a világtörténelemben, egy olyan adósság, amelyet Amerika soha nem tud visszafizetni. A Római Birodalom ugyanígy ért véget: hatalmas gladiátorok szórakoztatták a pufók rómaiakat, miközben bankáraik leértékelték a valutájukat, hogy kifizethessék a katonákat és a számlákat” – mondta.

Kiyosaki nézetei akkor hangzottak el, amikor az amerikaiak a Super Bowl-ra készülnek, amely iránt jelentős fogadási érdeklődés mutatkozott, hangsúlyozva az ironikus látványt, hogy egy nemzet extravagáns szórakozásban élvezi az extravagáns szórakozást, miközben soha nem látott adósságszintekkel küzd.

A pénzügyi oktató hangsúlyozta, hogy “a történelem megismétli önmagát, amikor az ostobaság győzedelmeskedik”.

Lehetséges befektetési eszközök

Hogy a befektetőket megalapozottabb döntések felé terelje, Kiyosaki azt tanácsolta, hogy kerüljék a hagyományos befektetéseket, és helyette a tartós értékkel bíró tárgyi eszközökre összpontosítsanak.

A szerző szerint az arany, az ezüst és a Bitcoin (BTC) továbbra is első számú választás marad, mivel ezek fedezetet jelenthetnek a gazdasági bizonytalanság és a valuta elértéktelenedése ellen.

Figyelemre méltó, hogy Kiyosaki óvatosságra intő üzenetét az amerikai gazdaság fellendülésének pozitív jelei követik: az infláció lassulása és a munkahelyteremtés meghaladja az elemzői becsléseket. A Finbold beszámolója szerint azonban Kiyosaki elutasította azt az elképzelést, hogy a gazdaság valóban növekszik, és azt állította, hogy csak “a balekok hiszik, hogy a gazdaság erős”.

“A balekok valóban azt hiszik, hogy a gazdaság erős. Ne hagyjátok magatokat becsapni. Az amerikai kormány dollárjaiból finanszírozott Magnificent 7 tartja fent a tőzsdét. Kérlek, legyetek óvatosak. A részvény- és kötvénypiacok összeomlás előtt állnak” – jelentette ki Kiyosaki.

Mindeközben Kiyosaki továbbra is optimista a bitcoinnal kapcsolatban, kiemelve annak lehetőségét, hogy az ezüst és az arany mellett az infláció elleni fedezeti eszközként szolgálhat.

Korábban Kiyosaki bikás előrejelzést fogalmazott meg a Bitcoinról, megjegyezve, hogy a kriptovaluta 2024-ben átlépheti a 100 000 dolláros határt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index