Robert F. Kennedy Jr. határozottan kiállt a kriptovaluták mellett

Kriptomagazin amerikai elnokvalasztas bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Robert F. Kennedy Jr. független amerikai elnökjelölt határozottan kiállt a kriptovaluták mellett csütörtökön a Nashville-ben megrendezett Bitcoin Conference 2024 konferencián, megelőzve Donald Trump republikánus jelölt szombati, ugyanezen az eseményen való megjelenését.

pepe unchained banner

RFK Jr. teljes elkötelezettséget ígért a Bitcoin mellett

“Hatalmas támogatója vagyok a Bitcoinnak. A vagyonom nagy része Bitcoinban van” – mondta Kennedy, a néhai Robert F. Kennedy fia. “Teljes mértékben elkötelezett vagyok”.

Érzései visszhangozzák a májusban a Consensus 2024-en elhangzottakat, ahol elárulta, hogy hét gyermekének egyenként három bitcoint ajándékozott, miután megnyerte a 2018-as mérföldkőnek számító Monsanto Roundup jogi ügyet.

“Az ügyből származó honoráriumomat arra használtam, hogy bitcoint vásároljak a gyerekeimnek” – mondta Kennedy, hangsúlyozva a digitális eszközök iránti “mély elkötelezettségét”.

Kennedy legutóbbi megjegyzései a 2024-es választási ciklus kritikus pontján érkeztek, kiemelve a kriptoválasztóknak való udvarlás növekvő fontosságát.

A Digital Currency Group (DCG) nemrégiben készült tanulmánya szerint az Egyesült Államok ingadozó államaiban a szavazók 20 százaléka a kriptót kulcsfontosságú kérdésnek tartja az idei választásokon, ami potenciálisan befolyásolhatja a választási döntéseiket.

Annak ellenére, hogy Kennedy határozottan kriptopárti álláspontot képvisel, kampánya független kihívóként nehezen tudott teret nyerni, és a jelentések szerint több rendezvényt is lemondtak.

A The New York Times és a Siena College csütörtökön közzétett felmérése szerint Kennedy a szavazatok mindössze 5 százalékát kapta, szemben Trump 43 százalékával és a demokrata párti jelölt Kamala Harris 44 százalékával.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Trump kampánya kitart a 2024-es elnökválasztási verseny hevében

Trump a 2024 novemberi amerikai elnökválasztást megelőzően kriptopárti álláspontra helyezkedett, annak ellenére, hogy korábban azt nyilatkozta, hogy “nem rajong” a kriptovalutákért.

Széles körben az ország egyik legfontosabb kriptopénz-összejövetelének tartják, így a most elítélt volt amerikai elnök megjelenése a Bitcoin 2024-en jelentősen befolyásolhatja a kampányát.

Harris állítólag fontolgatta, hogy felszólal a nashville-i konferencián, de végül visszautasította. A héten megjelent hírek szerint azonban nyitott lehet arra, hogy együttműködjön a blokklánc-ágazatban működő kripto cégekkel.

“Az a visszajelzés, amit kapok, bár az alelnök nem erősítette meg, az, hogy sokkal nyitottabb lesz az üzleti élet, az AI, a kripto és a kormányzat mint szolgáltatás iránt” – mondta Mark Cuban milliárdos a Politicónak. “A politika megváltoztatása megváltoztatja az üzenetet, és mindenki tudtára adja, hogy ő a főnök és nyitott az üzletre”.

A választási szezon előrehaladtával a jelöltek kriptopénzzel kapcsolatos álláspontja kétségtelenül befolyásolni fogja a szavazók hangulatát és a kampány dinamikáját.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index