Peter Schiff szerint még nincs vége a Bitcoin korrekciónak

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Több mint 500 millió dollár értékű kriptopozíció veszett el mindössze 24 óra alatt, ami a kriptopiacokat a BTC árának meredek zuhanásával a mélybe taszította. Ez sok befektetőt megkérdőjelezett a befektetései jövőjéről, és sokan azon tűnődtek, hogy vajon a korrekció olyan rövid-e, mint ahogy azt a szakértők mondták.

base dawgz banner

Ami még ijesztőbb, hogy sokan nem is látták előre ezt a nagy korrekciót. Sokan a Bitcoin felezésig szinte meredek emelkedést láttak az árfolyamban, idiótának titulálva azokat, akik egy kisebb óvatosságra intettek. Most, amikor úgy tűnt, hogy a Bitcoin 70 000 dollár felett stabilizálódik, a piac zuhanórepülésbe kezdett, és jelenleg alig tartja magát 63 000 dolláron.

A történelmileg nagy korrekció lehetséges?

Peter Schiff, a Bitcoin egyik prominens kritikusa figyelmeztetett egy újabb jelentős áresés lehetőségére.

Nemrégiben Peter Schiff az egyik X-bejegyzésében egy nagy Bitcoin-összeomlásra figyelmeztetett. Schiff emlékszik arra, amikor a Bitcoin 2022 novemberében 16 000 dollárra esett. Schiff szkeptikus az új Bitcoin tőzsdén kereskedett alapokkal (ETF) kapcsolatban is, amelyekről most mindenki beszél. Szerinte a Bitcoin hamarosan végzetes összeomlással találkozhat, különösen azután, hogy 2024-ben ennyire felértékelődött.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Az ETF varázsa hamarosan elillan?

A közelmúlt piaci forgatókönyvét kiemelve Schiff megjegyezte, hogy a Bitcoin már 15%-ot esett vissza a közel 74 000 dolláros csúcsról, annak ellenére, hogy az új Bitcoin ETF-ekből – a Grayscale Bitcoin Trust ($GBTC) kivonással – nem történt kiáramlás. Spekulált az ETF-kiáramlások lehetséges hatásáról, azt sugallva, hogy a Bitcoin ETF-ekbe történő beáramlása a kriptovalutát érzékenyebbé teheti egy katasztrofális összeomlásra, különösen mivel az ETF-vásárlók jellemzően inkább kereskedők, mint a Bitcoin rendíthetetlen hívei.

A történelmi tendenciára felhívva a figyelmet, elmondta, hogy a Bitcoin feltalálói a 2011-es bikapiaci csúcsőrület idején “lézerszemmel” tapadtak a közösségi médiaplatformokra. Ez a trend, amely még hírességeket és politikusokat is érintette, végül gúnyolódással szembesült, amikor a Bitcoin árfolyama a következő évben összeomlott.

Az arany ellenálló képessége vs. a Bitcoin sebezhetősége

Egy felhasználó kérdésére válaszolva, hogy milyen hatással lenne az arany árára, ha az ETF-ek elkezdenék eladni, Schiff bizalmát fejezte ki az arany ellenálló képességében, arra hivatkozva, hogy az ETF-kiáramlások ellenére az év során új rekordokat tudott elérni. Figyelmeztetett azonban arra, hogy a Bitcoin nagyban támaszkodik az ETF-vásárlásokra, és bármilyen jelentős ETF-eladás összeomlást okozhat, mivel az azonnali piacon nem lesz elegendő vételi volumen az eladás ellensúlyozására.

Összességében Schiff aláásta a leginkább várt BTC feleződés jelentőségét, amely masszív bullish katalizátorként fog hatni. Jelenleg a BTC a cikk írásakor 64 120 dolláron kereskedik.

Most akkor mit tegyünk?

Bár Peter Schiff egy elég Bitcoin ellenes figura, a szavaiban van néhány igazság. A rövid távú befektetőknek főleg az azonnali profit a lényeg, így ha esik a Bitcoin, akkor könnyedén shortolhatják azt, ami további eséshez vezethet.

Az árfolyam diagramot megnézve egy még “egészséges korrekciónak” lehetünk szemtanúi, ám ha az árfolyam a sokak által tippelt 57 000 dolláros ár alá esne, az már átváltaná medvéssé a képet, további eladásokat generálva.

A Bitcoin jelenleg 63 000 dollár alatt kereskedik, így egy további 5-6 ezer dolláros csökkenés még könnyedén benne lehet a pakliban.

bitcoin arfolyam marc20

A legtöbben azonban már bevásárolnak, bízva a hosszú távú megtérüléssel. Michael Saylor például nemrég ismét Bitcoint vett, hiszen ő addig fogja venni amíg csak tudja.

A Rekt Capital elemzése szerint pedig, minél közelebb kerülünk a 20%-os korrekcióhoz, annál jobb beszállópontot kapunk.

Elemzése szerint a Bitcoin a 2022. novemberi medvepiaci mélypont óta a következő visszaesést tapasztalta:

  • -23% (2023. február), amely 21 napig tartott.
  • -21% (2023. április/május), 63 napig tartott.
  • -22% (2023. július/szeptember) 63 nap alatt.
  • -21% (2023. január) 14 napig tartó visszaesés.

Ez a jelenlegi visszalépés szerinte csak az 5. nagyobb a 2022-es medvepiaci mélypont óta, és az összes visszahúzódás alig több mint -20%-os mélységű volt. Elemzése szerint a Bitcoin jelenleg még csak -16%-kal csökkent, így egy pár százaléknyi esésre még számítani lehet.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index