Olaszország bekeményít a kripto piacok ellenőrzésével

Kriptomagazin olasz bitcoin kripto
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Olaszország új szabályozási intézkedéseket vezet be a digitális eszközök piacának fokozott felügyelete érdekében, hogy visszaszorítsa és büntesse a bennfentes kereskedelmet és a piaci manipulációs rendszereket – írja a CoinTelegraph. Az új rendelet 5000 és 5 millió euró közötti bírságokat ír elő, a szabályozási megsértések súlyosságától és mértékétől függően.

Kucoin 960x200

A MiCA szabályozási keretrendszer hatásai

Az Európai Unió MiCA szabályozási keretrendszere 2022-ben került elfogadásra, és azóta kényszeríti a blokklánc vállalatokat, hogy nehéz döntéseket hozzanak. A decentralizált pénzügyi protokollok számára kihívást jelent, hogy teljesen decentralizálják hálózataikat, vagy alávessék magukat a pénzmosás-elleni és az ügyfél-azonosítási szabályoknak.

mica rendelet-1

A teljesen decentralizált hálózatok mentesülnek a MiCA jelentési követelményei alól. Azonban a decentralizált közösségeket moderáló alapítványok és más közvetítők miatt ezek a protokollok veszélyeztetik a MiCA által meghatározott elegendően decentralizált hálózatok kritériumainak való megfelelést.

Ez azt jelenti, hogy ezeknek a DeFi protokolloknak vagy teljesen decentralizálódniuk kell, vagy elfogadniuk egy olyan helyzetet, ahol a felhasználóknak igazoló adatokat kell benyújtaniuk – ami sok hálózati résztvevő számára nehezen elfogadható.

A központosított Binance tőzsde nemrég tájékoztatta európai ügyfeleit, hogy átáll egy modellre, amely a stabilcoinokat engedélyezett vagy nem engedélyezett kategóriákba sorolja, összhangban a MiCA keretrendszerével, és fokozatosan átvezeti a felhasználókat az új rendszerbe.

Ez is érdekelhet: Legjobb kriptovaluták 2024-ben

Richard Teng, a tőzsdeóriás vezérigazgatója megjegyezte, hogy a Binance nem távolítja el ezeket a stabilcoinokat a spot piacokról, csak korlátozza azok elérhetőségét az európai felhasználók számára bizonyos termékek esetében.

Az Uphold szintén változtatásokat hajtott végre az EU szabályozási átalakításának való megfelelés érdekében, és bejelentette hat stabilcoin, köztük a Tether (USDT), a Frax Protocol (FRAX), a Pax Dollar (USDP), a Dai (DAI), a TrueUSD (TUSD) és a Gemini Dollar (GUSD) listázásának megszüntetését.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A stabilcoinok a fiat megmentői?

Az Európában növekvő szabályozási nyomás ellenére sok szakértő szerint a stabilcoinok fényes jövő előtt állnak, és potenciálisan elháríthatják a túlzottan nyomtatott fiat valuták okozta adósságválságokat. Paul Ryan, az Egyesült Államok Képviselőházának korábbi elnöke nemrégiben kifejtette, hogy a stabilcoinok segíthetnek enyhíteni az amerikai gazdaság adóssággal terhelt dollár okozta hiányosságait.

Ez is érdekelhet: Bybit vélemények 2024

Jeremy Allaire, a stabilcoin kibocsátó Circle vezérigazgatója szintén optimizmusának adott hangot a stabilcoinok jövőjével kapcsolatban, kifejezve azt a meggyőződését, hogy a stabilcoinok a következő évtizedben a pénzkínálat 10%-át fogják képviselni.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index