Nagy szerep juthat a kriptovalutáknak a 2024-es amerikai elnökválasztáson, állítja a milliárdos Mark Cuban

Kriptomagazin egyesult allamok
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A milliárdos Mark Cuban, az NBA Dallas Mavericks csapatának tulajdonosa, a közelmúltban fejtette ki véleményét arról, hogy a kriptovaluták milyen jelentős szerepet játszhatnak az 2024-es amerikai elnökválasztásban. Cuban egy közösségi média posztban reagált Donald Trump volt republikánus elnökjelölt és a kriptovaluták kapcsolatára, aki nyíltan támogatását fejezte ki a kriptovaluták iránt.

wiener banner

Cuban szerint, ha Joe Biden elnök vereséget szenved, annak egyik oka Gary Gensler lehet, az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) elnöke. Őt okolja ugyanis Mark Cuban a fiatalabb és független szavazók körében népszerű kripto vállalkozások ellehetetlenítéséért. Cuban szerint Gensler nem megfelelően védi a befektetőket a csalásoktól, inkább csak akadályozza a legitim kriptovaluta vállalatok működését, ami számos üzletet és vállalkozót tönkretett.

Cuban figyelmeztetése a Kongresszushoz is szólt, hangsúlyozva, hogy a kriptovaluta-szavazók hangja meghatározó lesz az elnökválasztáson. Javasolta, hogy a problémát Biden számára azzal oldhatnák meg, hogy specifikus szabályozást alkotnak a kriptovaluta ipar számára, ahogyan azt más iparágak esetében is megtették, vagy még jobb lenne, ha a kriptovaluták szabályozását a Tőzsdei és Árutőzsdei Felügyeletre (CFTC) bíznák.

A választásokra gyakorolt hatást illetően, egy 2024 januárjában végzett felmérés szerint a kriptovaluta-szavazók 51%-a Trumpot választaná az Egyesült Államok elnökének, míg 41% Biden mellett tenné le a voksát. A kongresszusi szavazásokon a demokratákra 46%, míg a republikánusokra 42% szavazna, 9% pedig még döntetlen.

Donald Trump nemrég bejelentette, hogy kriptovaluta-adományokat is elfogad a kampányához. A Trumpot, valamint az aktuális amerikai elnököt, Joe Bidet inspiráló memecoinok május 9-én 44%, illetve 22%-kal emelkedtek a hír hatására.

Gary Gensler azonban továbbra is úgy véli, hogy a kriptovaluták kockázatosak és volatilisek, és márciusban úgy nyilatkozott, hogy a “kriptopiacoknak jót tenne egy kis fertőtlenítés”.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index