Donald Trump ismét kinyitotta a száját, új vizek fújhatnak a kriptókra

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Meglepő fordulattal Donald Trump, az Egyesült Államok korábbi elnöke úgy tűnik, hogy enyhített a kriptorendszer szabályozásával, különösen a bitcoinnal kapcsolatos álláspontján.

shiba shootout banner

A korábban a digitális valuták nyílt bírálatáról ismert Trump nemrégiben olyan megjegyzéseket tett, amelyek arra utalnak, hogy a Bitcoin olyan erővé fejlődött, amely bizonyos fokú szabályozást igényelhet.

A Bitcoin szabályozásának lehetséges változása Donald Trump szerint

Egy dél-karolinai városi rendezvényen Trump a Fox News műsorvezetőjével, Laura Ingrahammel beszélt a Bitcoin jelenlegi helyzetéről és az Egyesült Államokban betöltött lehetséges szerepéről.

Arra a kérdésre, hogy a Bitcoin felkarolása lenne-e a következő logikus lépés az ország számára, Trump elismerte, hogy a Bitcoin “önálló életet kezdett élni“, és utalt a szabályozás szükségességére.

“Lehet, hogy valamit szabályoznunk kell” – mondta Trump. “De sokan felkarolják. Egyre több embert látok, aki Bitcoin-nal akar fizetni. … Így vagy úgy, de el tudom fogadni”.

Ezek a megjegyzések jelentős eltérést jelentenek Trump korábbi, kriptovalutákkal kapcsolatos kijelentéseitől. Trump 2019-ben kijelentette, hogy “nem rajong” a digitális valutákért, mondván, hogy “ezek nem pénzek”.

Úgy tűnt, hogy érzelmei a hagyományos pénzformák, különösen az amerikai dollár preferálását tükrözik.

Trump hozzáállásának megváltozása kétségeket ébreszt a kriptovaluták jövőjével kapcsolatos korábbi nyilatkozatokkal kapcsolatban.

Bár konkrét részleteket nem közölt arról, hogy milyen formában történhetne a szabályozás, a felügyelet szükségességének elismerése arra utal, hogy eltér a korábbi “be nem avatkozó” megközelítéstől.

Trump enyhülő álláspontjának egyik lehetséges magyarázata lehet a kriptopénzek bevezetésének alakulása. Olyan nagyvállalatok, mint a Tesla és a PayPal, integrálták a Bitcoint a működésükbe, ami a digitális eszközök iránti növekvő mainstream érdeklődést jelzi.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A CBDC-k felemelkedése befolyásolhatja a korábbi amerikai elnök nézőpontját

A központi banki digitális valuták (CBDC-k) felemelkedése befolyásolhatta Trump nézőpontját a kérdésben. Trump már korábban is bírálta a CBDC-ket, “veszélyesnek” nevezte őket, és megfogadta, hogy megválasztása esetén nem engedélyezi őket. A CBDC-kkel szembeni ellenállása összhangban van azzal, hogy az amerikai dollár dominanciájának fenntartását részesíti előnyben a globális pénzügyi rendszerben.

Az azonban, hogy Trump hajlandó megfontolni a Bitcoin bizonyos fokú szabályozását, árnyaltabb megközelítést sugall a digitális valutapolitikával kapcsolatban.

Bár továbbra is szkeptikus a kriptopénzek egyes aspektusaival kapcsolatban, Trump növekvő népszerűségük és hasznosságuk elismerése arra utal, hogy potenciálisan hajlandó konstruktív módon együttműködni az ágazattal.

Érdemes megjegyezni, hogy Trump megjegyzései a kriptovaluták világszerte növekvő szabályozási ellenőrzésének idején hangzottak el.

A kormányok és a szabályozó testületek azzal a kérdéssel küzdenek, hogy hogyan szabályozzák hatékonyan ezt a feltörekvő eszközosztályt, egyensúlyt teremtve az innováció és a befektetők védelme között.

A szabályozás kilátásba helyezése egyszerre jelent lehetőségeket és kihívásokat a kriptopénz szektor számára. Egyrészt az egyértelmű szabályozási iránymutatások megteremthetnék a szükséges egyértelműséget és legitimitást, ami potenciálisan ösztönözhetné a nagyobb mértékű elfogadást és az intézményi befektetéseket.

Másrészt a túlságosan korlátozó szabályozás elfojtaná az innovációt és gátolná az ágazat növekedését.

Mivel Trump kijelentései továbbra is visszhangot keltenek a kriptopénz-közösségen belül, az érdekeltek szorosan figyelik a közelgő politikai változásokra utaló jeleket. Bár megjegyzései jelezhetik a szabályozási környezet változását, a lehetséges szabályozás konkrétumai továbbra is bizonytalanok.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index