Miről szólhat a “kriptoelnök” beszéde a 2024-es Bitcoin konferencián?

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Donald Trump július 27-én, szombaton, a Nashville-ben megrendezésre kerülő Bitcoin 2024 konferencián tart beszédet.

megadice banner 970 x 250

Ez lesz az amerikai elnökjelölt első megjelenése ezen a nagy Bitcoin-rendezvényen, Trump a tervek szerint 30 percig fog beszélni a konferencia utolsó napján. Bár beszédének pontos tartalmát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, a konferencia szervezői utaltak rá, hogy az “történelmi jelentőségű” lesz. Trump részvétele jelentős változást jelez a bitcoinnal és a kriptoval kapcsolatos álláspontjában, ami egy olyan fejlődő megközelítést tükröz, amely élesen szemben áll korábbi szkepticizmusával.

Trump álláspontja a Bitcoinról és a kriptovalutákról az évek során figyelemre méltó átalakuláson ment keresztül. 2019 júliusában tweetelte rosszallását, kijelentve: “Nem vagyok rajongója a Bitcoinnak és más kriptovalutáknak, amelyek nem pénzek, és amelyek értéke erősen ingadozó és a levegőn alapul“. Ezt az érzést megismételte egy 2021-es Fox Business interjúban is, ahol a Bitcoint átverésnek nevezte, és aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a dollárral versenyezhet.

2024-ben azonban Trump “kriptoelnöknek” nevezte át magát. Most már elismeri a Bitcoin állandóságát, és hangsúlyozza, hogy az USA-nak vezető szerepet kell betöltenie a Bitcoin és a kriptoinnováció terén. Trump kampánya 2024 májusában elkezdte elfogadni a kripto adományokat, beleértve a Bitcoint, a Dogecoint és az Ethereumot, ami a digitális valuták felkarolása felé való stratégiai fordulást jelzi.

Trump szemléletváltását több tényező is befolyásolta. Politikailag a kriptopárti álláspontja egybecseng a Warren szenátor és a SEC-s Gary Gensler által meghatározott demokrata politikával szembeni szélesebb körű ellenállásával, és rezonál a swing-államok jelentős szavazóbázisára. Az új, várhatóan demokrata elnökjelölt, Kamala Harris azonban még nem foglalt állást a Bitcoinról vagy a kriptóról. Az ő álláspontja egyelőre nincs megerősítve. Bár voltak pletykák arról, hogy tárgyalásokat folytattak arról, hogy felszólaljon a konferencián, David Bailey szervező kijelentette, hogy nem vesz részt, miután azt javasolta Harrisnek, hogy változtassa meg Ross Ulbricht büntetését, mielőtt a Bitcoin közösséghez fordul.

Hódítanak a kriptós politikusok

Az, hogy Trump JD Vance-t, a Bitcoin ismert támogatóját és birtokosát választotta jelöltjelöltjének, még inkább rávilágít a bitcoinosok megnyerésére irányuló stratégiájára. Vance kriptopárti álláspontja és személyes befektetése a Bitcoinba valószínűleg szerepet játszott Trump aktualizált nézeteinek kialakításában.

Trump kampánya ráadásul tőkét kovácsolt a kriptó adománygyűjtésből. Egy Bitcoin-konferencia adománygyűjtő rendezvényen személyenként 844 600 dollárért kínáltak felsőkategóriás jegyeket, ami kiemeli a pénzügyi potenciált, amelyet Trump a kriptotérben lát. Trump retorikája továbbá egyre inkább kiemelte, hogy az USA-nak versenyeznie kell Kína Bitcoinban elért eredményeivel, ami arra utal, hogy az erős pozíció ezen a területen kulcsfontosságú a nemzeti versenyképesség szempontjából.

Trump beszéde

E fejleményekre tekintettel Trump beszéde a Bitcoin 2024 konferencián több kulcsfontosságú területre is összpontosíthat. Valószínűleg hangsúlyozni fogja az USA vezető szerepének fontosságát a Bitcoin és a kriptoinnováció terén, bírálni fogja a Biden-kormányzat kriptopolitikáját, és ígéretet tesz a kriptotulajdonosok jogainak védelmére. Trump emellett felvázolhatja a Bitcoin-bányászat USA-n belüli ösztönzésére vonatkozó terveit. Kijelentheti, hogy támogatja a Bitcoint mint stratégiai amerikai tartalékeszköz, és kifejezheti ellenérzését a kormány által kibocsátott digitális dollárral szemben.

Trump közelgő beszéde kulcsfontosságú pillanatot jelent a politika, a Bitcoin és a kripto metszéspontjában. Változó álláspontja rávilágít a digitális valuták növekvő jelentőségére a politikai színtéren, és előkészíti a terepet a vezetése alatt bekövetkező lehetséges politikai változásokhoz. Ahogy a Bitcoin 2024 konferencia a végéhez közeledik, minden szem Nashville-re szegeződik, hogy Trump szavai hogyan alakíthatják a Bitcoin és a kripto jövőjét az Egyesült Államokban.

A konferencia első napja élőben

Az alábbi videóban élőben nézheted a konferenciát.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index