Megkönyörülnek a kriptófenegyereken?

sbf
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A csalás miatt elítélt Sam Bankman-Fried a jövő hónapban úgy néz ki enyhébb büntetésre számíthat. New Yorkban a bírák gyakran rövidebb büntetést szabnak ki pénzügyi bűncselekményekért, figyelembe véve az áldozatoknak nyújtott kártérítést. Az FTX-csőd fellendülése, amelyet a kriptopiacok emelkedése táplál, az ő javára válhat – írja a CoinPaprika.

megadice banner 970 x 250

A kriptopénzek értékének emelkedése növelte az FTX hitelezők visszafizetési képességét, ami befolyásolhatja Bankman-Fried elleni ítéletet. A jóvátétel jelentős tényező, különösen, ha az a bűncselekmény felfedezése előtt történik. Mivel azonban Sam Bankman-Fried tetteit utólag azonosították, ez nem biztos, hogy közvetlenül az ő esetére vonatkozik.

Az FTX összeomlása ellenére az emelkedő kriptopiac biztosíthatja az összes hitelező visszafizetését, érvelve Bankman-Fried büntetésének súlyosságának csökkentése mellett. A jogi szakértők vitákra számítanak a veszteség összegével kapcsolatban, ami jelentősen befolyásolja az ítélkezési tartományokat. Jordan Estes jogi szakértő szerint a védelem minimális vagy semmilyen veszteség mellett érvelhet, tekintettel a teljes kártérítés lehetőségére.

Kontrasztot vonnak majd Bernie Madoff ügyével, ahol a csődbiztos által elért jelentős megtérülések ellenére Madoff nem kapott büntetéscsökkentést. A csalás nagyságrendjét 64,8 milliárd dollárra becsülték, ami ahhoz vezetett, hogy Madoff a börtönben halt meg, 150 éves büntetését töltve.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index