Magyarország utat nyitna a bankoknak, hogy kriptózzanak

Kriptomagazin magyarorszag kripto torveny
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Magyarország egy új jogszabálytervezet szerint lehetővé tenné a bankoknak, befektetési alapoknak és vagyonkezelőknek, hogy kriptovaluta szolgáltatásokat nyújtsanak jelenti a Bloombergtől Simon Zoltán. Megkerestük a tudósítót további információkért, amint választ kapunk, úgy frissíteni tudjuk a hírt.

99bitcoin-tokens

A kriptoszolgáltatásokra vonatkozó szabályozás a Gazdasági Minisztérium törvénytervezete szerint a vonatkozó uniós jogszabályok átvételére irányuló törekvés része lenne.

A központi bank lesz majd a felelős a magyarországi kriptoszolgáltatások szabályozásáért, és a rendelet a tervek szerint június 30-án lépne hatályba.

Milyen hatása lehet a törvénynek?

Valószínűleg Magyarország is rájött arra, hogy nem lehet megállítani a kriptovalutákkal és kripto-szolgáltatásokkal foglalkozó termékeket, és talán az egyre növekvő tortából szeretne egy szeletet elcsípni.

Az utóbbi időben egyre több kriptóval foglalkozó hír és híroldal jelent meg ahonnan és amiből tájékozódni lehet, ám a magyarországi termékek legtöbbje a kereskedés tanítását és kripto tanfolyamokat szeretne eladni.

Egy másik része a Bitcoinon kívül minden más, új kriptovalutát csalónak ítél, amelyekben bár előfordulnak rugpull-ok, mégis túlzás lehet azt állítani, hogy minden más gonosz, csaló.

Természetesen az FTX összeomlásával olyanok bukását is láttunk, akik a rivaldafényben sütkéreztek.

Talán ez a törvényjavaslat felpezsdíti majd a haza piacot ahogy eljuttatja egy tágabb közösség elé is a termékeket. Biztosan előbukkannak majd nyerészkedni vágyók is, így célszerű (mint minden befektetés előtt) alaposan utánajárni a cégnek és a termékeknek mielőtt befektetnél.

Talán a Magyar Nemzeti Bank legutóbb meghirdetett kriptós állásai vetítettél elő ezt a törvényjavaslatot?

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index