Kiyosaki: Az arany 1200 dollár alá fog szakadni

kiyosaki youtube
Forrás: The Rich Dad Channel YouTube
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Miközben továbbra is az elkerülhetetlen pénzügyi összeomlásra figyelmeztet, amely az Egyesült Államokat és valószínűleg a világot is söpörni fogja, a híres befektető és a “Gazdag papa, szegény papa” című bestseller személyes pénzügyi könyv szerzője, Robert Kiyosaki kiemelte, hogy a bankok az amerikai adósság helyett aranyat vásárolnak.

megadice banner 970 x 250

Konkrétan azt kérdezte, hogyan fog a világ és az USA pénz nélkül működni, megismételve a Miles Franklin Precious Metals vezérigazgatójának, Andy Schectmannek a kérdését, hogy “ki fogja megvenni az amerikai kötvényeket”, tekintettel arra, hogy a bankok aranyat vásárolnak, nem pedig amerikai adósságot, ahogy azt Kiyosaki egy február 14-i X bejegyzésben kifejtette.

Továbbá a neves pénzügyi oktató és bestseller író megosztotta előrejelzéseit, miszerint az arany ára “esetleg 1200 dollár alá zuhan”, míg szerinte az ezüst és a Bitcoin (BTC) “szárnyalni fog”, és ismét azt tanácsolta követőinek, hogy “vigyázzanak” és “legyenek óvatosak”.

Érdekes módon Kiyosaki már régóta javasolja, hogy az olyan “reáleszközökbe”, mint az arany, az ezüst és a Bitcoin, fektessünk be, mint a vagyon védelmének egyik legjobb módját, amikor az amerikai dollár elkerülhetetlenül összeomlik és összeomlik az “amerikai birodalom”, amit nemrég a Római Birodalom történelmi bukásához hasonlított.

Arany vs. Bitcoin

Eközben a decentralizált pénzügyi (DeFi) eszköz néhány előnyét is kiemelte az arannyal szemben, kifejtve, hogy a Bitcoin “szállításának semmi költsége nincs”, szemben a nemesfémekkel, amelyekhez “speciális furgonok és biztonsági őrök” felbérlésére van szükség, ahogy arról a Finbold február 7-én beszámolt.

Jelenleg az arany spot ára unciánként 1.996,1 dolláron áll, ami 0,16%-os napi emelkedést jelent, ugyanakkor a szűz kriptopénz 52.214 dolláros árfolyamon cserél gazdát, és az elmúlt 24 órában 1,51%-os emelkedést könyvelhet el a február 15-én lekérdezett legfrissebb információk szerint.

arany feb15
Forrás: TradingView

A cikk a Finbold cikke alapján készült.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index