“Kib*szottul sajnálom” – 10 millió dolláros hiba, vagy menő marketinghúzás?

slerf borito
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Solana mém érme előértékesítési narratívájából kiemelkedő egyik legújabb token több tőzsdei listázást, 1,7 milliárd dolláros kereskedési volument és több ezer egyedi tulajdonost szerzett néhány órával az éles indulást követően – egy nagy botlás ellenére.

megadice banner 970 x 250

A Slerf, egy lajhár témájú mémérme a Solana hálózaton, 10 millió dollárt gyűjtött össze a hétfői előértékesítés során. A token több olyan token közé tartozik, amelyek az elmúlt napokban előértékesítésként – vagy a hivatalos bevezetés előtti adománygyűjtő értékesítésként – jelentek meg a Book of Meme (BOME) e hónap eleji sikerét követően.

A projekt mögött álló fejlesztő azonban végül elvesztette az összes kapott pénzt, miután azt “véletlenül” elégette, vagyis egy senki által nem ellenőrzött címre küldte a tokeneket.

Ezt írta a fejlesztő

“Elégettem az LP-t és az airdropra félretett tokeneket” – írta @slerfsol az X-en. “A mintelési jogosultságot már visszavonták, így nem tudom őket mintelni. Semmit sem tehetek, hogy ezt helyrehozzam. Annyira kibaszottul sajnálom.”

“Ez nem vicc, tényleg elb*sztam, nagyon sajnálom. Csak egy egyszerű esztelen félre kattintás volt, amikor éppen égettem az lp-t” – tette hozzá később. Az LP egy likviditásszolgáltató.

Egyesek marketingfogásnak nevezték a lépést, mivel az égetés híre vírusként terjedt az X-en.

Ez azonban nem akadályozta meg, hogy a tokenek megvásárlását és kereskedelmét egy őrjöngő piac megállítsa. A SLERF-et végül a Solana-alapú tőzsdéken, köztük a Jupiter és az Orca tőzsdéken is forgalomba hozták, és az árfolyam a 3 cent közeli kezdeti értékről néhány órán belül 1,4 dollárig szökött fel.

slerf token arfolyam

Eddig a SLERF 1,8 milliárd dollárnyi kereskedési volument és 500 000 egyedi kereskedést ért el 106 000 kereskedőtől, a Birdeye adatai szerint.

A kereskedők több millió dollárt kerestek azzal, hogy az újonnan bevezetett tokenekre fogadtak, közölte a Lookonchain on-chain elemző eszköz. Egy kereskedő alig több mint 3 millió dollárt keresett alig több mint 12 perc alatt egy 1,9 millió dolláros kezdeti összegből – jegyezte meg a cég.

https://twitter.com/lookonchain/status/1769647961192239295

A SLERF elindítása egy olyan folyamatos narratíva hátterében állt, amelyben a fejlesztők több millió dollárt gyűjtöttek, általában SOL tokenekben, egy mém érme airdrop ígéretére. Egyes on-chain megfigyelők becslése szerint több mint 100 millió dollár értékű tokeneket küldtek ilyen előértékesítésre a hétvégén. Az őrület hozzájárult ahhoz, hogy a SOL árfolyama 2021 novembere óta először átlépte a 200 dollárt.

Azonban nem járt mindenki ilyen szerencsésen, mint a fenti illető, egyesek elég nagy pénzeket buktak.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index