Ismét nagyot kaszált egy magányos Bitcoin bányász, 181 000 dollárt kapott jutalmul

Kriptomagazin bitcoin banyasz rig
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy bitcoin (BTC) bányász szóló bányász legyőzte a nagy teljesítményű bányászati poolokat, és 181 000 dolláros jutalmat kapott, miután kedden sikeresen bányászta a 860749-es blokkot.

ByBit spot banner

A bitcoin blokkok nagyjából 10 percenként keletkeznek, és jellemzően bányászati poolok bányásszák őket, amelyek egyesítik a számítási teljesítményt, hogy a lehető legjobb esélyt kapják a blokk jutalmának bezsebelésére. Egy blokk sikeres bányászatáért járó jutalom jelenleg 3,125 bitcoin, miután az év elején a felére csökkent.

A szóló bányászok általában korlátozott számítási teljesítményt használnak a blokkok bányászatához, bár az új szóló bányászgépek, mint például a BitAxe, azt állítják, hogy 500 Giga Hashes per másodperc (GH/s) bányászati teljesítményt nyújtanak. Mégis, ha egy szóló bányász nyer egy blokkot, az egy lottónyereményhez hasonlítható, tekintve, hogy a hálózat hashrátája és nehézsége jelenleg minden idők legmagasabb szintjén van, és a hatalmas számítási teljesítményű intézményi bányászok is versenyeznek ugyanazért a blokkjutalomért.

bitcoin banyasz pool dominencia
Fotó: CryptoQuant

„Nem ritka esemény, hogy egy szóló bányász talál egy blokkot, ez csak egy alacsony valószínűségű esemény” – mondta a CryptoQuant kutatási vezetője, Julio Moreno a CoinDesknek. „Azonban ez egy kicsit gyakrabban fordul elő, mivel megnőtt a kis ASIC-k (bányászati berendezések) gyártása, amelyek kifejezetten azokat az embereket célozzák meg, akik egyedül akarnak bányászni az otthonukból”.

Ez is érdekelhet: Egy befektető milliókat kaszált a TURBO tokennel

„Mégis, a bányászpoolok területe továbbra is erősen koncentrált, két pool, a FoundryUSA és az Antpool a teljes Bitcoin hálózati hashrate 53%-át adja” – tette hozzá Moreno.

A Hashrate Index szerint a FoundryUSA jelenleg 202,8 exahashes per másodperc (EH/s) hashrátával rendelkezik, az AntPool pedig 160,3 EH/s-os értékkel. Az exahash egy olyan mérőszám, amely egymilliárdszor nagyobb, mint a gigahash.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index