A Bitcoin dominanciája folyamatosan 50% felett áll

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az utóbbi időben a Bitcoin [BTC] árfolyama jelentős ingadozásokon ment keresztül, gyakran kikerülve és visszatérve a piros zónába, ami rávilágít a kriptopiac jelenlegi ingatag trendjére. Ennek ellenére a Bitcoin dominanciája folyamatosan 50% felett maradt, bár csak marginális változásokkal.

pepe unchained banner

Bitcoin dominancia töretlenül 50% felett

Az AMBCrypto elemzése szerint a CoinGecko adatai alapján a Bitcoin dominanciája az előző év végén 50% alá esett, ami a BTC piaci kapitalizációjának csökkenését jelezte. Azonban 2024 elején a piaci kapitalizáció visszanyerte az 50%-os küszöböt, és tovább emelkedett. A legutóbbi, május 11-én rögzített adatok szerint a BTC dominanciája meghaladta az 53%-ot.

Fontos megjegyezni, hogy a CoinGecko hetente frissíti adatait. A Crypto Rank 24 órás adatai alapján május 12-én a BTC dominanciája körülbelül 50%-ra csökkent. Azonban az elmúlt 24 órában a BTC dominanciája körülbelül 0,4%-kal növekedett, így jelenleg ismét 51% fölött van. Ez azt jelenti, hogy a teljes kriptopiaci kapitalizáció körülbelül 51%-át a Bitcoin teszi ki.

bitcoin dominance chart

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Bitcoin piaci kapitalizációja 1 trillió dollár felett

A CoinGecko kriptopiaci kapitalizációs trendjének elemzése szerint a piaci kapitalizáció jelenleg körülbelül 2,3 trillió dollár. Az utóbbi hetekben a piaci kapitalizáció csökkenést mutatott, az elmúlt 24 órában több mint 2%-os visszaesést regisztráltak. A csökkenést elsősorban különböző kriptoeszközök árfolyamának visszaesése hajtja.

A 2022-es időszakot követően, amikor a piaci kapitalizáció 2 trillió dollár alá esett, március környékén visszakerült ebbe a tartományba, és azóta ingadozásokkal ugyan, de ott maradt. Az adatok további vizsgálata azt mutatja, hogy a teljes 2,3 trillió dolláros piaci kapitalizációból a Bitcoin több mint 1,2 trillió dollárt tesz ki.

Annak ellenére, hogy a piaci árfolyamok ingadoznak, a Bitcoin ára körülbelül 60 000 dollár körül mozog. Ez biztosította, hogy piaci kapitalizációja hosszabb ideig 1 trillió dollár felett maradjon, ami lehetővé tette a Bitcoin dominanciájának 50% felett maradását.

BTC már 62 000 dollár felett

Az AMBCrypto elemzése szerint a Bitcoin napi árfolyamtrendje alapján a BTC 62 000 dollár fölé emelkedett. Az írás idején körülbelül 61 706 dolláron kereskedtek vele.

Ez az első alkalom az elmúlt három napban, hogy visszatért ebbe az árkategóriába. Ha ez a lendület folytatódik, a BTC rövid távon tesztelheti a körülbelül 64 000 dolláros ellenállási szintjét. Azonban fontos megjegyezni, hogy a relatív erősségi index (RSI) alapján a cikk írásakor még mindig medvés trendben volt.

A Bitcoin piaci dominanciája és árfolyama továbbra is jelentős hatással van a kriptopiac egészére. Az ingadozások ellenére a BTC dominanciája stabilan 50% felett marad, és piaci kapitalizációja hosszabb ideig 1 trillió dollár fölött tartja magát. Az árfolyamok rövid távú mozgásai és az ellenállási szintek tesztelése továbbra is kulcsfontosságú tényezők a kriptopiac jövőbeni alakulása szempontjából.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index