Ez a Bitcoin felezés más lesz, mint a többi – mondja a Hut 8 vezérigazgatója

Kriptomagazin bitcoin banyasz rig
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Hut 8 Mining vezérigazgatója, Asher Genoot szerint a Bitcoin közelgő felezése “más léptékű” lesz a bányászati iparágra gyakorolt hatás szempontjából.

Kucoin 960x200

Genoot a Bloombergnek adott április 2-i interjújában elmondta, hogy a nagy bányászoknak “alacsony költségű üzemeltetőkké” kell válniuk, hogy túlélhessék a felezés utáni turbulens piaci körülményeket.

“Az én meggyőződésem az, hogy ahhoz, hogy valaki sikeres nagybányász lehessen ebben az ökoszisztémában, alacsony költségű üzemeltetőnek kell lennie.” – mondta.

Genoot hozzátette, hogy ez a Hut8 stratégiájának alapvető része, amit az erős mérleg is bizonyít, amely a sajtótájékoztató időpontjában mintegy 9100 BTC értékű, mintegy 600 millió dollárt érő, jelentős Bitcoin-tartalékkal rendelkezik.

Kitért továbbá a vállalat fúzióira és stratégiai döntéseire a múltbeli piaci visszaesések fényében, és hangsúlyozta, hogy a korábbi kihívásokból tanulva megerősítette a vállalat jelenlegi pozícióját.

Kockázatcsökkentés

Genoot szerint a csődök kevésbé lehetnek gyakoriak, mint a 2022-es kriptopiaci összeomlás idején, amikor az árak közel 40 000 dolláron álltak, mivel az iparág az elmúlt egy évben beérett.

A Hut8 vezérigazgatója elmondta, hogy a bányászati ágazatban elmozdulás történt a növekedéshez szükséges adósságok felhasználásáról a tőkeorientált terjeszkedési stratégiák követésére, hogy csökkentsék az iparágat sújtó csődkockázatokat.

“2022-ben sok vállalat adóssággal növekedett, és ezt az adósságot nem lehetett kiszolgálni, amikor a Bitcoin-árak csökkentek, az energiaárak pedig emelkedtek. Ahol ma tartunk, a növekedés nagy része a részvénypiacokon keresztül történt”.

A Genoot továbbá a kriptobányászati ágazaton belül a fúziók és felvásárlások (M&A) növekedésére számít, amit a tőkeszükséglet és a kisebb méretű üzemeltetőknek a növekedéshez szükséges források előteremtése terén jelentkező kihívások vezérelnek.

Úgy véli, hogy a tőke a legnagyobb léptékű üzemeltetők között fog összpontosulni, akik a legalacsonyabb termelési határköltséget tudják fenntartani, ezzel biztosítva dominanciájukat és fenntarthatóságukat a piacon.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Közeleg a felezés

A Bitcoin következő felezése a legfrissebb hírek szerint nagyjából április 18-a körül várható. Az esemény a bányászok blokkjutalmát a felére csökkenti, 6,25 BTC-ről 3,125 BTC-re.

Történelmileg a Bitcoin árfolyama a feleződés után jelentős eséseket szenvedett el, mivel a bányászok kénytelenek voltak eladni tartalékaikat, hogy működőképesek maradjanak a nyereségességet érő hatalmas csapás miatt. A Bitcoin bikafutam végső szakasza – amely új történelmi csúcsra viszi az árat – általában hónapokkal a felezés után következik be, miután az eladási nyomás megszűnik.

A kereslet és kínálat dinamikája azonban jelentősen eltér a történelmi ciklusoktól, köszönhetően a spot Bitcoin ETF-ek bevezetésének, amelyek megnyitották a kaput az intézményi pénzek beáramlása előtt a kriptopiacra, és hetekkel a felezés előtt új történelmi csúcsokra hajtották a Bitcoint.

Emellett a nagy bányászok már előre felkészültek az eseményre, több vállalat is bővített, hogy a feleződés utáni nyereségességet biztosítsa.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index