Elindult Ausztrália első spot Bitcoin ETF-je

Kriptomagazin ausztralia bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Monochrome Asset Management elindította Ausztrália első spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapját (ETF) a CBOE tőzsdén, amely szabályozott keretet biztosít a befektetőknek a Bitcoin (BTC) eléréséhez.

pepe unchained banner

A szóban forgó – IBTC néven jegyzett – ETF kezelési díja 0,98%, és az Ausztrál Értékpapír- és Befektetési Bizottság (ASIC) felügyelete alatt áll, hogy biztosítsa a befektetők védelmét és a pénzügyi szabályoknak való megfelelést. A hír az április végi híreket követi, amelyek szerint egy Bitcoin spot ETF hamarosan látható lehet az ausztrál ASX tőzsdén.

A spot ETF-et úgy tervezték, hogy tükrözze a BTC piaci árait, és a piaci szereplők által hitelesített legyen. A Monochrome együttműködik a Gemini kriptotőzsdével, mint a Bitcoin letétkezelőjével, és a cég egyértelműen kijelenti, hogy a befektetőknek törvényes jogaik vannak az alapban lévő Bitcoinjukhoz:

A befektetők jogokkal rendelkeznek az alapban lévő Bitcoinjukhoz, és kikérhetik a Bitcoinjuk.

Egy spot kripto ETF egy adott kriptopénz árfolyamát követi, és portfólióalapokat fektet be az adott kriptopénzbe. Ezekkel az alapokkal nyilvános tőzsdéken kereskednek, és a többi ETF-hez hasonlóan szabványos brókerszámlákon tartják őket.

A Bitcoin ETF-ek növekvő elfogadása

Januárban az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete több spot Bitcoin ETF-et hagyott jóvá, amelyeket az Egyesült Államok összes bejegyzett nemzeti tőzsdéjén jegyezhetnek. Májusban egy hongkongi tőzsdén jegyzett spot Bitcoin és Ethereum ETF-et, a várost Ázsiában vezető pozícióba helyezve a kripto mint fő befektetés elfogadásában.

Az amerikai képviselőház elfogadta a Financial Innovation and Technology for the 21st Century Act (FIT21) törvényt, jelezve, hogy az Egyesült Államok üdvözli a kriptoipart. Az ausztrál spot Bitcoin ETF bevezetése csak a legutóbbi mérföldkő, amelyről az ilyen kripto-derivatívák világszerte beszámoltak.

Olvasd el ezt is: Feltörekvő kriptovaluták 2024

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index