Bitcoin: A Deutsche Bank felmérésében nagyon pesszimista válaszok jöttek

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Deutsche Bank által nemrégiben elvégzett felmérésben figyelemre méltó felfedezés történt. A 2000 megkérdezett személy több mint egyharmada úgy nyilatkozott, hogy a Bitcoin árfolyama 20 000 dollár alá fog esni. A felmérés, amely január 15. és január 19. között zajlott, az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban és az eurózónában élő személyek véleményét kérdezte, a Bitcoin árával és volatilitásával kapcsolatos nézeteikre összpontosítva.

megadice banner 970 x 250

A Deutsche Bank felmérése a BTC árérzékenységét mutatja

A felmérés eredményei jelentős hangulatot mutattak a résztvevők körében, több mint egyharmaduk azt jósolta, hogy a Bitcoin értéke a következő év januárjára 20 000 dollár alá esik. Emellett a válaszadók mintegy 15%-a arra számított, hogy a Bitcoin árfolyama 40 000 és 75 000 dollár között mozog majd az idei év végére. A Deutsche Bank elemzői, Marion Laboure és Cassidy Ainsworth-Grace, kísérő kutatási jelentésükben rávilágítanak az új spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) lehetséges hatására a Bitcoin intézményesülésére.

deutsche bank bitcoin kerdoiv

Kiemeltek azonban egy figyelemre méltó megfigyelést, miszerint az ETF-ek körüli általános izgalom ellenére az ezekbe a befektetési eszközökbe áramló források többsége a lakossági befektetőktől származik. A Bitcoin árfolyama jelentős volatilitásnak volt tanúja a spot Bitcoin ETF-ek január 10-i, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) általi jóváhagyása körül. Annak ellenére, hogy a jóváhagyást várva kezdetben 47 000 dollár fölé emelkedett, a Bitcoin hétfőn 40 000 dollár alá esett, majd a jóváhagyást követően kedden 39 000 dollárra esett vissza.

bitcoin arfolyam jan28
Forrás: Coingecko
Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Szakértői előrejelzések és piaci dinamika

A legutóbbi frissítés idején a Bitcoin szerényen fellendült. A Deutsche Bank elemzői hangsúlyozták az ETF-ek szerepét a piacon, és azt, hogy jóváhagyásuk milyen hatással lehet a Bitcoin árdinamikájára. Az ETF-ek körüli pozitív várakozások ellenére a piac a SEC jóváhagyása után a Bitcoin értékének csökkenésével reagált. Előre tekintve a kutatási jelentés különböző előrejelzéseket és várakozásokat tárgyalt a Bitcoin árfolyamának mozgásával kapcsolatban. Egyes szakértők optimisták a spot Bitcoin ETF-ek jóváhagyásának lehetséges hatásait illetően, az áprilisban esedékes felezéssel kombinálva, ami jelentősen fellendítheti a Bitcoin árfolyamát.

Az Ark Invest nagyobb valószínűséget lát arra, hogy a Bitcoin elérheti az 1,5 millió dollárt, míg a Fundstrat 150 000 dolláros célt javasol, amely a következő öt évben akár 500 000 dollárt is elérhet. A Standard Chartered Bank bullish kilátásokat osztott meg, és azt sugallja, hogy a Bitcoin a következő évben 200 000 dollárra emelkedhet.

Emellett a Vaneck vagyonkezelő cég spekulációja szerint a Bitcoin rekordmagasságot érhet el, ha Donald Trumpot választják meg amerikai elnöknek a közelgő novemberi választásokon. A kutatási jelentés kiemeli a kriptók globális szinten történő folyamatos növekedését.

Egy nemrégiben készült tanulmány kiemelte, hogy a kriptótulajdonosok száma világszerte elérte az 580 milliót az előző év végére. A Deutsche Bank felmérése értékes betekintést nyújt a Bitcoin jövőbeli árfolyam-pályájával kapcsolatos eltérő véleményekbe. Míg a válaszadók jelentős része 20 000 dollár alá való esést prognosztizál, addig vannak ellentétes vélemények is, egyes szakértők jelentős emelkedést várnak, amelyet olyan tényezők, mint az ETF-ek jóváhagyása és a közelgő felezés hajtanak.

A kriptopénzpiac továbbra is dinamikus, amelyet a szabályozási fejlemények, a makrogazdasági tényezők, valamint az intézményi és lakossági részvétel változó tájképe befolyásol.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index