Tovább szakadhat a Bitcoin ára

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Megdöbbentett, hogy a Bitcoin (BTC) árfolyama zuhanórepülésbe kezdett a régóta várt kripto spot ETF-ek történelmi jóváhagyása óta?

pepe unchained banner

Nos, egy szakértő szerint a Bitcoin még sokkal tovább fog esni.

Arthur Hayes szupergazdag kriptokereskedő e heti megjegyzéseit megismételve – Chris Burniske, a Placeholder kockázati tőkecég partnere – azt mondta, hogy a BTC tovább zuhanhat.

És, hogy mi az ok? Burniske pénteken azt írta a Twitteren, hogy ez a “makrogazdasági elfogadáson [és] az új termékfejlesztésen” múlik.

“A Bitcoin legalább 30-36 ezer dollárig [fog menni], mielőtt helyi mélypontra kerülne, és [nem lennék] meglepve, ha a 20-as közepét-magasát tesztelné, mielőtt minden véget érne” – mondta.

Az ARK Invest korábbi kriptovezetője azonban azt is mondta, hogy hosszú távon a BTC emelkedni fog, és végül új történelmi csúcsokat fog elérni.

“Mint mindig, a türelem a barátod” – mondta, hozzátéve, hogy “az odáig vezető út változékony lesz”.

A BTC tavaly globálisan az egyik legjobban teljesítő eszköz volt. A 2023-as évet érménként 17 000 dollár alatt kezdte, és 42 000 dollár fölötti áron fejezte be.

De annak ellenére, hogy egyes szakértők azt állították, hogy az ETF-ek (tőzsdén kereskedett alapok) Wall Street-i jóváhagyását és kereskedését követően az árfolyam az egekbe szökik, a legnagyobb virtuális érme egy rövid 49 000 dolláros zárás után megingott.

A Bitcoin a cikk írásakor 41 938 dolláron áll a CoinGecko adatai szerint.

bitcoin arfolyam jan28
Forrás: Coingecko

A legnagyobb és legrégebbi kriptopénz még mindig jóval a 2021. novemberi 69 044 dolláros történelmi csúcs alatt van.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index