Annak ellenére, hogy “patkányméregnek” nevezte a kriptót Warren Buffett, elég jól keres belőle

Kriptomagazin oreg befekteto
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Bár a vezető vagyonkezelők és befektetők közül sokan befektetnek a kriptóba és a Bitcoinba, vagy legalábbis nyitottak rá, néhányan továbbra is hezitálnak az eszköz elfogadásával kapcsolatban. A Bitcoin-ellenes táborban a legjelentősebb a legendás befektető, Warren Buffett.

99bitcoin-tokens

Buffett stratégiája, miszerint olyan szilárd vállalatokba fektet be, amelyek folyamatosan készpénzt és értéket termelnek, rendkívül sikeresnek bizonyult. Ez tette lehetővé, hogy cége, a Berkshire Hathaway a piaci csúcsokon és hullámvölgyeken keresztül is fennmaradjon.

Buffett hírhedt a Bitcoin-ellenes álláspontjáról, a Yahoo! Finance-nak adott 2018-as interjújában a következőket mondta: “Ha veszel valamit, mint a Bitcoin vagy valamilyen kriptovaluta, akkor valójában nincs semmid, ami bármit is termelt volna. Csak abban reménykedsz, hogy a következő fickó többet fizet“.

A Berkshire részvényeseinek 2022-es közgyűlésén Buffett így magyarázta a Bitcoinhoz való hozzáállását: “Ha azt mondaná nekem, hogy a világ összes Bitcoinja az ön tulajdonában van, és 25 dollárért kínálná nekem, nem fogadnám el, mert mit kezdenék vele? Így vagy úgy, de vissza kellene adnom. Azzal nem csinálnék semmit.”

Buffett ellenzi a bitcoint és általában a kriptót. Ez az álláspontja azonban nem teljes mértékben tükröződik a cége befektetéseiben. A Berkshire Hathaway nagymértékben fektetett be a brazil fintech Nu Holdings Ltd.-be, és ez a befektetés volt a legeredményesebb számukra 2023-ban.

A brazil fintech cég

A 2013-ban alapított Nu kezdetben olcsó bankszámlákat és személyi kölcsönöket kínált egy olyan formátumban, amely sokkal digitalizáltabb volt, mint a versenytársai. A vállalat 2022-ben elindította a Nucripto-t, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy több mint 15 tokent vásároljanak és adjanak el.

Bár a kriptoüzletága a bevételének némileg kis részét teszi ki, a cég továbbra is a kriptoszférában tevékenykedik, és ügyfélköre folyamatosan növekszik. Saját kriptopénzét is elindította Nucoin néven.

Buffett 500 millió dollárt fektetett a Nu Holdingsba egy G sorozatú finanszírozási körön keresztül, mielőtt a vállalat 2021 decemberében tőzsdére ment. Néhány hónappal később Buffett további 250 millió dollárral növelte részesedését, így összesen 750 millió dollárt fektetett be.

A befektetés úgy tűnik megtérült. A Nu csak 2024-ben közel 50%-kal emelkedett, és nemrég minden idők legmagasabb értékét érte el. Mindez egy erős 2023-as év után következik, amikor a részvények közel 100%-os emelkedést értek el.

Ezek a hatalmas nyereségek Warren Buffett figyelmét talán a kripto felé terelhetik? A kriptóval kapcsolatos üzleten elért nyereségek láttán a befektető átgondolhatja a stratégiáját és a kriptóval kapcsolatos álláspontját. A Bitcoin 2024-ben eddig a legtöbb nagy indexet felülmúlta. A token 2024-ben közel 70%-os emelkedést mutat, jóval az S&P 500 felett, amely 2024-ben alig több mint 10%-os emelkedést mutat.

Most, hogy a Bitcoin és a kriptopiac ismét reflektorfénybe került, sokan figyelnek a Berkshire Hathawayre és Buffettre, akik azt fontolgatják, hogy továbbra is Bitcoin-közeli vállalkozásokba vagy akár magukba a tokenekbe fektessenek-e be.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index