Fordulat előtt a Bitcoin, jöhet az újabb csúcsár

Kriptomagazin bitcoin bikas jelek
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin már most “lendületes fordulatot” tapasztalhat, ahogy az intézményi BTC kiáramlások visszaszorulnak.

ByBit spot banner

A legfrissebb adatok a forrásokból, köztük az Egyesült Királyságban működő Farside befektetési cégtől származó adatok szerint a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) március 22-én mindössze 170 millió dollárt veszített.

A BTC árfolyam konszolidálódik a történelmi csúcs újratesztelése előtt?

Az Egyesült Államok Spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapjai (ETF-ek) a héten vitathatóan rossz okokból kerültek a figyelem középpontjába.

A beáramlások jelentősen csökkentek március elejéhez képest, míg a GBTC kiáramlások rekordot döntöttek, ami öt egymást követő napon a kezelt eszközök (GBTC) nettó csökkenését eredményezte.

Úgy tűnik, az időzítés nem véletlenszerű – ahogy a Cointelegraph is beszámolt róla, a csődbe ment kriptohitelező Genesis a hírek szerint egész héten adta el a GBTC-pozícióját.

Amennyiben ez mostanra befejeződött, az ETF trendekre nehezedő lefelé irányuló nyomás enyhülhet.

“A Bitcoin ETF-ekből történő nettó kiáramlás tegnap -51,6 millió dollárra csökkent, amit a GBTC eladások nagymértékű lassulása segített” – jegyezte meg Alistair Milne befektető és vállalkozó az X-en az áramlási adatokról.

“A lendület megfordul?”

bitcoin etf flow table farside
Fotó: Farside

A pivot point elméletet Willy Woo statisztikus, a Woobull on-chain adatforrás megalkotója is osztja.

Egy nemrégiben közzétett X-bejegyzésében Woo egy új modellt mutatott be, amely összehasonlítja az ETF-beáramlásokat a BTC ármozgásával. Bár nem adott konkrét információt arról, hogy milyen adatokat használnak a mérőszámhoz, azt sugallta, hogy a legintenzívebb eladási szakasznak vége lehet.

bitcoin inflow model willy woo
Fotó: Willy Woo

“Az új modell szerint, amivel játszottam, a konszolidáció első szakaszának legrosszabb eladási hullámai talán véget értek” – kommentálta. “Valahogy arra számítok, hogy a konszolidáció egészen a félévig tart, így áprilisig még több darabosodásra számítok.”

WhalePanda álnevű kommentátor egyetértett a kilátásokkal.

Saját értékelésében a heti áramlásokról továbbra is optimista maradt a BTC rövid távú ármozgását illetően, azt sugallva, hogy a jövő hétre az árfeltáráshoz való visszatérés hátszeles szelei már a helyükön lehetnek.

“Most valószínűleg egy oldalazó hétvége következik, és esetleg a jövő héten még egy kicsit konszolidálódunk, mielőtt az új ATH-hoz vezető útra lépnénk” – írta.

“Sokan megrázkódtak, sokan várnak alacsonyabb árakra. A jelenlegi kibocsátási ütemezéssel 64 ezer dollárnál 57,6 millió dollár beáramlásra van szükségünk naponta, hogy felkaparjuk a napi bányászott érméket. Kevesebb, mint egy hónap alatt a felezéssel ez az összeg 28,8 millió dollár.”

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A GBTC a Bitcoin “legnagyobb ellenszele”

Mások kritikusabbak voltak a GBTC-vel kapcsolatban, amely most alig feleannyi AUM-ot tart meg, mint amennyivel rendelkezett, amikor januárban ETF-é alakult át.

“Az egész ökoszisztéma sokkal egészségesebb lesz, amikor a GBTC-nek nulla AUM-ja lesz” – érvelt Vijay Boyapati kripto szerző és oktató március 23-án.

https://twitter.com/real_vijay/status/1771373078632968213

“Ez volt a 2022-es piaci összeomlás középpontjában álló termék, és ez az a termék, amelynek nettó kiáramlása most a legnagyobb ellenszelet jelenti a Bitcoin számára”.

Összességében a spot Bitcoin-termékek a történelem legsikeresebb ETF-indítását jelentik. A kereskedés megkezdése óta a kumulatív áramlás elérte a 12,15 milliárd dollárt.

Korábban Cathie Wood, az egyik ETF-szolgáltató, az ARK Invest vezérigazgatója elmondta, hogy az intézményi kitettség nagy része még várat magára.

A Bitcoin a cikk írásakor 66 275 dollárba került a Coingecko adatai alapján.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index