A Wormhole érméje 50%-ot esett, vége a szerelemnek?

wormhole token
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Alig egy héttel a hatalmas airdrop debütálása után a cross-chain protokoll Wormhole natív W tokenje erősen belezuhant – több mint 50%-kal csökkent az árfolyam.

base dawgz banner

A cikk írásakor a W árfolyama 0,8316 dollárra esett. Ez 50,6%-os csökkenés azóta, hogy a token múlt héten 1,66 dolláron indult. A token értékének nagy része az elmúlt héten folyamatosan csökkent. A W az elmúlt 24 órában mindössze 2,9%-ot esett.

wormhole arfolyam apr11
Fotó: CoinGecko

A múlt hónap elején bejelentett Wormhole natív kormányzati tokenjének airdropja nagy izgalmat váltott ki DeFi körökben, különösen az ajánlat szélessége miatt: mivel a Wormhole lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy blokkláncok közötti tokeneket hidaljanak át, több mint 30 hálózat – köztük az Ethereum, Solana, Avalanche és Sui – pénztárcái voltak jogosultak az ingyenes W tokenek begyűjtésére.

Összességében több mint 400 000 egyedi pénztárca vehetett részt az airdropban, köztük a Solana pénztárca és a Backpack csereprogram és a Jupiter DeFi aggregátor felhasználói; az NFT-k, köztük a Mad Lads, a yoots és a DeGods tulajdonosai; valamint a Wormhole Discord aktív résztvevői.

Amikor a W token a múlt héten végre elindult – mint natív Solana token, amelyet a Wormhole saját technológiájával hidaltak át más blokklánc-ökoszisztémákba -, azonnal erős kereslet fogadta. A Flipside szerint az első percekben több mint 37 000 pénztárca igényelte a W-t, és a token rövid időre túlszárnyalta a 3 milliárd dolláros piaci kapitalizációt.

Wormhole airdrop igenyles
Fotó: Flipside

A cikk írásakor nagyjából 140 000 tárca igényelte a W-t, 443,5 millió dollár értékben.

A token korai lendülete azonban elpárolgott. A W piaci kapitalizációja jelenleg 1,47 milliárd dollár. Jelenleg mindössze 1,8 milliárd W token van kezdeti forgalomban, de a coin ütemterve szerint a token-kínálat végül 10 milliárdra bővül.

Mi az a $W token, mi az a Wormhole kripto?

A Wormhole egy olyan csatlakozási platform, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy önálló kriptohidakat vagy többláncú alkalmazásokat építsenek.

Míg a kriptohidak független, dedikált felhasználói felületen keresztül kötik össze a különböző blokkláncokat, addig a többláncú alkalmazások lehetővé teszik a digitális eszközök átvitelét magán az alkalmazáson belül – így nincs szükség dedikált kriptohidakra.

A Wormhole platformot többek között olyan decentralizált csapatok fejlesztik, mint a Wormhole Foundation, a Wormhole Labs és az xLabs, a Superteam, a Lurk (ZK engineering) és a Zpoken (ZK engineering).

Íme néhány a Wormhole-ra épített kriptohíd: Allbridge, Mayan Swap, Portal. Itt pedig felfedezheted a Wormhole ökoszisztéma további projektjeit.

A $W a Wormhole platform, azaz a protokoll kormányzati tokenje.

Mint minden kormányzati token esetében, a $W célja az lesz, hogy a token tulajdonosai a protokoll irányát a láncon belüli kormányzáson keresztül, egy erre a célra létrehozott decentralizált autonóm szervezeten (DAO) keresztül irányíthassák és befolyásolhassák.

Pontosabban, várhatóan a Wormhole DAO vállalja a felelősséget ezekért és más döntésekért és intézkedésekért a jövőben:

  • Blokklánc-kapcsolatok hozzáadása és eltávolítása a Wormhole-hoz.
  • Intelligens szerződések frissítése a Wormhole-ban
  • A díjak kiigazítása a Wormhole különböző termékeinél.
  • Új felek bővítése vagy hozzáadása a Guardian készlethez.
  • Díjkorlátok kiigazítása (biztonsági funkció)
  • Token hasznossága és kialakítása

Ezen túlmenően a $W token eloszlása a következőképpen néz ki:

  • Maximális kínálat: 10,000,000,000
  • Kezdeti forgalomban lévő kínálat: 1,800,000,000
  • Token formátum: Natív ERC20 és SPL (a Wormhole natív tokenátviteli szabványának használatával)
  • Zárolás: A $W 82%-a kezdetben zárolva van, és ezek a tokenek a tokenek kibocsátási ütemtervének megfelelően négy év alatt feloldódnak.

wormhole disztribucio

A tranzakciókat pedig nyomon követheted a Wormholescan oldalon.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index