A Wormhole bevezeti a több láncon működő stakelési és kormányzási mechanizmust

wormhole token
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Wormhole, egy keresztlánc interoperabilitási protokoll, több láncon működő stakelési és kormányzási mechanizmust vezetett be a nemrégiben indított W token tulajdonosai számára.

99bitcoin-tokens

Több láncon működő kormányzás

Június 6-án indították el a kormányzási rendszert, amely lehetővé teszi a W token birtokosainak, hogy kormányzási javaslatokat hozzanak létre és szavazzanak Solana, Ethereum, Arbitrum, Optimism és Base hálózatokon. A tokenbirtokosok naponta akár 100 millió W tokent is áthelyezhetnek a Solanáról az Ethereum Virtual Machine (EVM)-kompatibilis láncokra, hogy részt vehessenek a kormányzásban.

“A stake bevezetése a kormányzáshoz jelentős lépés a Wormhole decentralizálása felé,” nyilatkozta a Wormhole. “Ez az ön lehetősége, hogy részt vegyen a kormányzásban és befolyásolja a Wormhole DAO és platform jövőbeli irányát.”

A felhasználók a Wormhole delegált Proof of Stake kormányzási modelljében vehetnek részt úgy, hogy a W tokenjeiket stakelik, és kormányzási hatalmukat egy kormányzási delegáltnak jelölik ki. A stakelők nincsenek kényszerítve tokenjeik zárolására, bármikor unstakelhetik vagy újra stakelhetik azokat.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Wormhole fejlődése

A Wormhole 2021-ben indult hídként, amely lehetővé tette a keresztlánc transzfereket a Solana és más blokkláncok között. Június 6-án a Wormhole körülbelül 188,800 keresztlánc üzenetet és 30 millió dollár értékű eszközáramlást kezelt a WormholeScan szerint.

A mai napig a Wormhole több mint 1 milliárd üzenetet dolgozott fel, 43 milliárd dollár értékű keresztlánc transzfert hajtott végre, és 30 különböző blokkláncot támogat.

MultiGov: A több láncon működő kormányzási mechanizmus

A Wormhole több láncon működő kormányzási mechanizmusa a MultiGov-ot használja, egy új keresztlánc kormányzási mechanizmust, amely a Wormhole keresztlánc interoperabilitási protokollját hasznosítja.

“Azáltal, hogy lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy bármelyik láncról szavazzanak, lebontja a magas gázdíjak és a pénzeszközök mozgatásának összetettsége/költsége jelentette akadályokat,” tweetelte Robinson Burkey, a Wormhole társalapítója.

A Wormhole szerint bármely DAO a Solanán, Ethereumon vagy EVM-kompatibilis L2-ken kihasználhatja a MultiGov-ot.

A W token

KM freebitcoin 970 x 250

A Wormhole áprilisban indította el W kormányzási tokenjét. A projekt a token készletének 6%-át airdroppolta több mint 400,000 pénztárcának.

Tavaly a protokoll 225 millió dollárt gyűjtött token warrantok formájában egy 2,5 milliárd dolláros értékelés mellett, ami a 2023-as év legnagyobb kripto tőkebevonása volt. A projekt különösen szenvedett a második legnagyobb DeFi exploit során 2022 februárjában, amikor 320 millió dollárt veszített hackereknek.

A W token ára az elmúlt 24 órában 10%-kal emelkedett, legutóbb 0,68 dollárért cserélt gazdát a CoinGecko adatai szerint. A napi kereskedési volumen szintén 150%-kal nőtt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index