A SEC jóváhagyta a Spot Ethereum ETF-eket

Kriptomagazin ethereum zold
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Egy viharos utazás csúcspontja végre elérkezett, mivel az amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) jóváhagyta a Spot Ethereum ETF-ek kibocsátását. A döntés mindössze öt hónappal azután érkezett, hogy a hivatal az év elején hasonló jóváhagyást adott a spot Bitcoin ETF-eknek.

wiener banner

A döntés az Egyesült Államok második kripto alapú ETF-jének jóváhagyását jelenti. Ezenkívül monumentális változást jelent a második legnagyobb kriptopénz általános hozzáférhetőségében az intézményi befektetők számára.

A SEC jóváhagyta a Spot Ethereum ETF-eket

A spot Bitcoin ETF-ek 2024 elején történt jóváhagyását követően a piac előrevetítette, hogy melyik kriptopénz lehet a következő. Természetesen minden szem az Ethereum felé irányult. Bár valószínűnek tűnik, a SEC általános hangulata csökkentette az optimizmust, hogy egy ilyen jóváhagyásra sor kerülhet.

Ez jelentősen megváltozott a májusi utolsó előtti hét elején. Látszólag a semmiből, a Bloomberg 25%-ról 75%-ra növelte a jóváhagyás esélyét. Ezt követően a piac elkezdte megelőlegezni az Ethereum-alapú befektetési ajánlat közelgő érkezését.

Most ez a várakozás beérett, mivel a SEC jóváhagyta az összes Spot Ethereum ETF-et. A mérföldkőnek számító döntés azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban mostantól a világ két legjelentősebb digitális eszközére is vannak kripto alapú ETF-ek. Ráadásul ez kritikus része egy nagyobb átmenetnek az országnak az eszközökkel kapcsolatos perspektívája szempontjából.

Ezzel szemben az Ether-alapú ETF-ekre vonatkozó kérelmeket kibocsátók sokasága nyújtotta be. Konkrétan a VanEck, az ARK21 Shares, a Hashdex, az Invesco Galaaxy, a Franklin Templeton, a Fidelity és a világ legnagyobb vagyonkezelője, a BlackRock. E cégek közül a VanEck-nek kellett a legközvetlenebbül szembenéznie a jóváhagyási határidővel.

Most minden szem arra szegeződik, hogy a helyzet hogyan hat majd a piac egészére. A Bitcoinnak köszönhetően az eszköz mindössze három hónap alatt történelmi csúcsra emelkedett. Sok szakértő hasonló fejleményeket jósol az Ethereum esetében is, az ETF iránti épülő várakozás az elmúlt 7 napban közel 30%-os emelkedést eredményezett az eszköznek a CoinGecko szerint.

Egyes pletykák szerint a spot Solana ETF lehet a következő, és akár a spot Dogecoin ETF is képbe kerülhet.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index