A MicroStrategy újabb 786 millió dollárért vett Bitcoint

Michael-Saylor_HQ-5
Fotó: Michael Saylor
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A MicroStrategy ismét felpörgette a Bitcoin-játékát, és további 11 931 bitcoint vásárolt, 786 millió dollár értékben. A felvásárlást stratégiailag átváltható kötvényekből és készpénzfeleslegből finanszírozták, átlagosan 65 883 dollár körüli bitcoinonkénti vásárlási árral.

Kucoin 960x200

Június 20-án a MicroStrategy trezorjai 226 331 bitcoinnal dúsultak, amelyek így átlagosan 36 798 dolláros darabáron vannak a cég birtokában. Ez a hatalmas tárház összesen közel 8,33 milliárd dollár befektetéssel jött létre. Michael Saylor, a vállalat alapítója és elnöke akár a Bitcoin-hype plakátja is lehetne.

Vezetése alatt a MicroStrategy egy kevésbé ismert szoftveres vállalkozásból kriptogigásszá vált. Jelenleg a világ Bitcoin-készletének körülbelül 1,1%-át birtokolja, és értékét körülbelül 14,5 milliárd dollárra becsülik.

A MicroStrategy részvényei csak ebben az évben elképesztő mértékben, 135%-kal emelkedtek, a Bernstein elemzői pedig “outperform” minősítést adtak a vállalatnak.

Ez is érdekelhet: 3+1 mém érme, amely 10-szeres hozamot érhet el 2024-ben?

A célárfolyamot 2890 dollárra tették, ami azt sugallja, hogy további 80%-os növekedés állhat még a láthatáron. Összehasonlításképpen, a Bitcoin ugyanebben az időszakban 57%-kal emelkedett. Ez nem is olyan rossz a kriptovaluták királyától, de még mindig elmarad a MicroStrategy mögött.

A MicroStrategy által elfogadott agresszív felhalmozási stratégiával minden egyes részvény most nehezebb a Bitcoinnal, mint valaha, dollárban kifejezve körülbelül négyszeresére nőtt. Ez kétszerese magának a Bitcoin spot árfolyamának növekedési ütemének.

A MicroStrategy részvényeit megvásárolhatod akár a Trading 212 platformon is.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index