A MicroStrategy újabb 1,11 milliárd dollárért vett Bitcoint

microstrategy borito
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A MicroStrategy Inc. 18 300 bitcoint vásárolt mintegy 1,11 milliárd dollárért, ami a kripto fedezeti alap proxy legnagyobb felvásárlása a digitális eszközből több mint három éve.

pepe unchained banner

A vállalati szoftvergyártó, amelynek vállalati stratégiájához tartozik a kriptopénz vásárlása, augusztus 6. és szeptember 12. között vásárolta a tokeneket az amerikai értékpapír- és tőzsdefelügyelet pénteki bejelentése szerint. Ez a legnagyobb mennyiségű megvásárolt token azóta, hogy a cég 2021 februárjában bejelentette, hogy 19 452 darabot csípett el.

Ez is érdekelhet: Mi az az APY a kriptóban?

A MicroStrategy jelenleg mintegy 244 800 bitcoint birtokol, amelyek értéke körülbelül 14 milliárd dollár. Ez a valaha kibocsátott összes Bitcoin mintegy 1%-a. A BlackRock iShares Bitcoin Trust a világ legnagyobb Bitcoin-alapja mintegy 20 milliárd dollárral. A MicroStrategy mintegy 9,45 milliárd dolláros összevont vételáron és körülbelül 38 585 dolláros átlagos vételáron szerezte meg a tokenjeit a bejelentés szerint. A Bitcoin pénteken alig változott, 57 880 dollár körül mozgott.

A Tysons Corners-i, virginai székhelyű cég 2020-ban kezdte el a kriptopénzek felvásárlását tőkeallokációs stratégiaként, Michael Saylor társalapító és elnök pedig az infláció elleni fedezeti igényre hivatkozott. Bár Saylor elnyerte a Bitcoin-rajongók csodálatát, a Tesla Inc. és egy maroknyi kriptohoz kapcsolódó cégen kívül kevés amerikai részvénytársaság döntött úgy, hogy a mérlegében tartja az ingadozó kriptopénzt.

A törzsrészvények kibocsátásából és értékesítéséből származó bevételt a legutóbbi felvásárlások finanszírozására használták fel. A MicroStrategy augusztusban 10 az 1 arányban részvényfelosztást hajtott végre, mondván, hogy így a részvények elérhetőbbé válnak a befektetők és a munkavállalók számára.

A vállalat részvényei idén több mint kétszeresére emelkedtek, ami felülmúlta a Bitcoin árfolyamának ugyanezen időszak alatt bekövetkezett mintegy 40%-os ugrását.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptók 1 dollár alatt

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index