A Meta engedné a spot Bitcoin ETF hirdetéseket a Facebookon és az Instagramon

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A digitális marketing a fejlődés küszöbén áll: a Facebook és az Instagram állítólag fontolgatja a Bitcoin ETF hirdetések engedélyezését a platformjaikra. Ez a lehetséges lépés, amelyre az ETF Store elnöke, Nate Geraci utalt, és amelyet az Alphabet nemrégiben végrehajtott politikai kiigazítása is támogat, szeizmikus változást jelez a kriptopénz-befektetések, különösen a Bitcoin ETF-ek mainstream médiában való bevezetésébe.

dogeverse banner

Nem csak a digitális lábnyom kiszélesítéséről van szó; egy olyan demográfiai csoportot is meg kell szólítani, amely hagyományosan a kriptoőrület peremén állt – igen, ők a baby boomerek.

A baby boomerek digitális udvarlása

Azzal, hogy az Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott a Bitcoin ETF-eknek az Egyesült Államokban, szélesre tárultak az ajtók a vagyonkezelők előtt, hogy udvaroljanak egy olyan generációnak, amely tanúja volt a digitális korszak hajnalának, de a kriptopénz-forradalomban nagyrészt kívül maradt. Ez nem egy átlagos marketingfogás, amely a technológia iránt fogékony fiatalabb generációkat célozza meg, akik csukott szemmel is eligazodnak a kriptotérben. Ehelyett a kampányok aprólékosan kidolgozottak, hogy egy olyan korosztályhoz szóljanak, amely értékeli a stabilitást, a megbízhatóságot és a tradicionalizmust.

Elmúltak a hivalkodó, nagy energiájú promók, mint az FTX, amelyekben sportikonok szerepelnek. Helyettük olyan narratívák, amelyek közelebb állnak az otthonunkhoz – mint például a VanEck hipotetikus csevegése egy anya és fia között a Bitcoinba való belevetülésről, vagy a Bitwise magával ragadó tartalma Jonathan Goldsmith főszereplésével, aki örökké “A világ legérdekesebb embere”.

Ez a stratégiai fordulat nem csak a marketingjátékok diverzifikálásáról szól. Hanem arról is, hogy a Bitcoin ETF-eket elérhetővé, érthetővé és – ami a legfontosabb – vonzóvá tegye egy olyan demográfiai csoport számára, amely eddig óvatos volt a kriptopénzek szekerére való felugrással kapcsolatban. A narratíva egyértelmű: sosem késő új befektetési horizontokat felfedezni, és a Bitcoin ETF-ek tökéletes kiindulópontot jelenthetnek.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A kriptomarketing új korszaka

A Bitcoin ETF-hirdetések Facebook és Instagram általi potenciális támogatása nem pusztán a kriptopénzek növekvő elfogadottságának bizonyítéka a mainstream pénzügyi diskurzusban. Ez a játék megváltoztatja e befektetési eszközök marketingjét. Az Alphabet vezető szerepe a Google keresőben és a YouTube-on megjelenő ilyen hirdetések zöld utat adásával jelentős első lépés volt, de a Facebook és az Instagram bevonása a Bitcoin ETF-eket a közösségi média sztratoszférájába katapultálhatja, egy olyan közönséget elérve, amely egyszerre hatalmas és változatos.

Ez a stratégiai manőver a Bitcoin ETF-ek számára kulcsfontosságú pillanatban jön. Ahogy a Grayscale dominanciája kezd csökkenni, mivel a Bitcoin Trust ETF-je (GBTC) jelentős kiáramlást tapasztal, a táj megérett arra, hogy más ETF-ek is reflektorfénybe kerüljenek. Az olyan szervezetek, mint a BlackRock, a Fidelity és a Bitwise jelentős teret hódíthatnak, kihasználva a befektetői preferenciák és a piaci dinamika változó talaját.

De ez nem csak a piaci részesedés megszerzéséről szól. A Bitcoin értékelésére és a kriptopénzpiac egészére gyakorolt tágabb következmények mélyrehatóak. A Bitcoin árfolyamának újbóli emelkedése, amelyet az ilyen reklámkampányok által ösztönzött megújult befektetői érdeklődés támogat, vízválasztó pillanatot jelenthet az iparág számára. A narratíva a spekulatív befektetésből legitim, mainstream pénzügyi eszközzé változik, a Bitcoin ETF-ek vezetésével.

A kriptopénzek mainstream elfogadottsága felé vezető útjának új fejezete kezdődik. A közösségi média legnagyobb neveinek támogatásával a Bitcoin ETF-ek készen állnak arra, hogy megragadják egy olyan demográfiai réteg képzeletét, amely készen áll arra, hogy felfedezze a befektetés új határait.

Forrás: Cryptopolitan

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index