A mém érmék úgy tűnik átváltottak a Layer 3-ra

Kriptomagazin layer 3
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Degen Chain-t a múlt héten indították el, mint egy specializált hálózatot, amely a Base-en található, ami maga egy Ethereum Layer 2.

shiba shootout banner

A forró pénzgömb, amely a meme coinok után száguldozik a Solanától a Base hálózatokig, most a Degen Chain felé vette az irányt, ami egy úgynevezett 3. rétegű (Layer 3) blokklánc. Ez a Basere épült, és múlt csütörtökön kezdte meg működését.

A négy napos hálózat az elmúlt 24 órában közel 100 millió dolláros tranzakciós volumenről számolt be több mint 272 000 egyedi tranzakción keresztül. A blokklánc elemzők szerint csütörtök óta több mint 7500 szerződést és 2300 tokent bocsátottak ki a hálózaton – bár ezek főként csalások vagy átverések lehetnek.

A legnagyobb tőkeértékű token a Degen Swap (DSWAP) érméje, egy a Degen Chainen épült tőzsde, amelyet hétfő reggel több mint 14 millió dollárra értékeltek. A nem túl komoly Degen Pepe (DPEPE) token magasabb, 23 millió dolláros értékelést kapott, de ez egy olyam mém érme, amelynek nincs más használata, csak a spekuláció.

Számos token piaci kapitalizációja 1 millió dollár alatt van, és főként spekulatív fogadásokra szolgálnak.

degen halozat memeermek
Fotó: DEXScreener

A hálózatnak hétfőig nem volt támogatott stabilcoinja, és a felhasználók csak a natív DEGEN tokennel tudnak tranzakciókat végrehajtani vagy kereskedni. A DEGEN európai reggeli órákban 6 centen cserélt gazdát, ami több mint 500%-os növekedés csütörtöki 1 centes szintjéhez képest.

Mi az a Layer 3?

A Degen Chain egy Layer 3 hálózat, amely kifejezetten a DEGEN token számára készült. Egy viszonylag új fejlesztés, a 3. rétegű blokklánc egy testreszabható és alkalmazásspecifikus blokklánc, amely 2. rétegű protokollok felett épül. A 2. rétegek olyan hálózatok, amelyek egy 1. rétegű blokkláncra, például az Ethereumra vagy a Solanára épülnek, és gyorsabban, valamint olcsóbban képesek tranzakciókat lebonyolítani, mint az alaprendszer.

A 3. rétegű hálózat mögötti általános ötlet egy olyan blokklánc létrehozása, amely gyorsan és hitelesen képes elvégezni egy nagyon specifikus feladatkört. Ezek a feladatok a fizetésektől a játéktranzakciókig terjedhetnek, és egy 3. rétegű hálózat csak azokat a specifikus típusú tranzakciókat kezeli.

A DEGEN tokent a lánc natív gáz-, vagy díjfizetési tokenjeként fogják használni. A fejlesztők szerint a lánc új kísérleteket tesz lehetővé borravalókkal, közösségi jutalmakkal, fizetésekkel, játékokkal és még sok mással.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index