A mém érmék egy életképes eszközosztályt alkotnak

Kriptomagazin neveto ermek
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A mémérmék alapvető hajtóereje voltak a közelmúltban lezajlott kriptopiaci rallynak és ciklusnak, de ez az iparági szakértők szerint nem biztos, hogy olyan jó dolog.

megadice banner 970 x 250

A jelenlegi kriptopiaci ciklust, amely egy erős visszaesésen megy keresztül, nagyrészt a mémérme mánia és a spot Bitcoin ETF hype hajtotta.

Május 1-jén Alex Krüger közgazdász és kereskedő megosztotta gondolatait a meglehetősen bizarr kriptopiaci ciklusról.

A mémérmék uralták a narratívát, a bitcoin és a spot Bitcoin ETF bevezetése mellett – jegyezte meg. A legtöbbjük azonban mostanra lenullázódott, mert a meme coin átverések elszaporodtak a Solana és a Base hálózatokon.

Ennek ellenére a nagy tőkeértékű mémérmék “az év legerősebb teljesítményű szereplői közé tartoznak, és a korrekció ellenére még mindig jelentős hozamokat mutatnak” – mondta, majd hozzátette.

“A mémérmék saját jogon is életképes eszközosztályként honosodtak meg”.

Meme Coin Madness

A CoinGecko szerint a mém érmék teljes piaci kapitalizációja 46 milliárd dollár körül van, ami több, mint a Ripple (XRP) és a Cardano (ADA) együttvéve. A teljes kriptopiac nagyjából 2%-át képviselik.

Ennek az őrületnek azonban van egy sötét oldala is, mivel a piacot “február környékén kezdték elárasztani mind a csaló mémérme bevezetések, mind a készpénzrabló alapítók” – jegyezte meg Krüger.

“Ezek az alapítók a gyors pénzszerzésre és a rövid távú hype generálására koncentrálnak, nem pedig a hosszútávú fenntarthatóságra”.

A kripto közösségen belül is megosztottságot szültek: egyesek szerint értéket hoznak az ökoszisztémába, míg az ellenkező vélemény szerint a mém érmék aláássák a kripto eszméit és célját.

A kereskedő azt is elmondta, hogy “alig érkezett új kiskereskedelmi szereplő a kriptóba”. Túlnyomórészt ETF-vásárlók és “az előző ciklus résztvevői átcsoportosítottak és kimentek a kockázati görbéből”.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A hangulat visszaesik

A kriptopiaci hangulat visszaesett, a Bitcoin korrekciója 23%-ot ért el a tegnapi 57 000 dollár alá süllyedés során.

Ez a visszalépés azonban várható volt. Már sokszor megtörtént korábban, és akár 30%-ig is elmehetett. Bob Loukas kereskedő meglátta benne az iróniát.

https://twitter.com/BobLoukas/status/1785641522311946533

A Bitcoin befektető “CRG” szerint semmi sem változott sem makro-, sem fundamentális szempontból, hozzátéve:

“Szerintem, a BTC sehol sincs befejezve, és sokkal hamarabb lesz 100k+ dollár, mint ahogy azt az emberek várják. Ez az, amikor az igazi altcoin nyereségek meglesznek.”

Amikor ez megtörténik, a mémérmék valószínűleg ismét őrült ámokfutásba kezdenek.

Te mit gondolsz? Van célja és értéke a mém érméknek?

A Nansen elemzője szerint a BTC, ETH, SOL hármas hamarosan túlteljesítheti a mém érméket

A Nansen vezető elemzője, Aurelie Barthere szerint a nagyobb kriptók, mint a Bitcoin (BTC), az Ethereum (ETH) és a Solana (SOL) potenciálisan felülmúlhatják a mémérméket a jelenlegi piaci környezetben.

“Elemzésünk azt sugallja, hogy a közelmúltban lezajlott kriptoeladás tompította a kereskedők kockázatvállalási kedvét, ami a hozameloszlás kifejezett negatív ferdeségéhez vezetett. Ahogy a piac magához tér, visszafogottabb pályára számítunk, amely potenciálisan a főbb tokenek köré összpontosul” – emeli ki Barthere. “Eközben az on-chain elemzésünk a kripto ökoszisztéma folyamatos növekedését mutatja, amit jól példáz a kripto ármozgásokhoz igazodó cross-chain díjak csúcspontja.”

A Nansen április 28-án közzétett “Research Weekly” jelentéséből kiderül, hogy a technikai árminták azt mutatják, hogy a kriptóárak a konszolidáció és a további korrekció között ingadoznak. Figyelemre méltó, hogy a piacot befolyásolták a technológiai óriások, az Alphabet és a Microsoft erős eredményei, amelyek felülmúlták a várakozásokat, különösen a mesterséges intelligencia (AI) és a felhőszolgáltatások terén.

Ezen túlmenően a kriptoárfolyam-elemzés a BTC és az ETH esetében alacsonyabb csúcsokat mutat, és mindkettő küzd, hogy meghaladja a saját 20 napos exponenciális mozgóátlagát. Az ETH 50 napos mozgóátlaga csökkenésnek indult, ami a befektetői hangulat esetleges megváltozását jelzi. A piac semleges hozzáállása ellenére a hosszabb távú bikaciklusban szünet várható.

A piacot a jelentős tőkeáttétel-csökkentés jeleire figyelve az elemzők megjegyezték, hogy a Renzo Restaked ETH legutóbbi de-peg-je nem befolyásolta a többi restaked token árfolyamát. A Liquid Staking Tokens (LST) és Liquid Reward Tokens (LRT) és a kapcsolódó protokollok tőkeáttételének mértéke azonban továbbra is aggodalomra ad okot.

A láncon belüli adatok a kriptoökoszisztéma növekedésére utalnak, magasabb stabil érme piaci tőkeértékkel. A láncközi díjak márciusban érték el a csúcsot, ami egybeesett a kriptoárakkal. A Solana megőrizte díjpiaci részesedését, a Base erősen kiemelkedett, az Arbitrum viszont visszaesést tapasztalt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index