A londoni elit már Bitcoinban fizeti a lakbért

knighsbridge ingatlan
Fotó: Knightsbridge Prime Property
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

London leggazdagabb lakói már kriptovalutában fizetik a bérleti díjat, a város legkeresettebb helyein.

dogeverse banner

A Knightsbridge Prime Property (KPP), a London központjában található, magas színvonalú luxusingatlanok bérbeadására és értékesítésére szakosodott ingatlancég egy heti 45 000 fontos (20,8 millió forint) bérleti tranzakciót bonyolított le Bitcoinban.

A pénteken bejelentett tranzakciót a Bitcashier kriptofizetési platformmal együttműködve hajtották végre – jegyezte meg.

A kriptóhasználat az ingatlanügyletekben nem újdonság. Több ingatlankezelő óriáscég is beépítette a kriptofizetési lehetőséget az ingatlanok értékesítésébe és bérbeadásába.

A kaliforniai Caruso Properties ingatlancég például a Gemini Exchange-szel partnerségben Bitcoin fizetési lehetőséget kínált a bérlőknek. Emellett a Caruso az LA Times szerint a kincstárának nagyjából 1%-át bitcoinba fektette.

Ezzel összhangban a KPP közelmúltbeli Bitcoin tranzakciója egy heti bérleti díjért a Herbert Cresentben jelentős érdeklődést váltott ki a tehetős kriptoközösség körében.

“A közelmúltban Knightsbridge-ben kötött, heti 45 000 font értékű bérleti szerződésünket zökkenőmentesen a Bitcashier segítségével bonyolítottuk le, ami a kényelem és a biztonság új korszakát jelenti a luxus ingatlanügyletek terén” – mondta Nik Malygin, a KPP értékesítési munkatársa.

A megközelítés a nyomon követhetőséget és a megszámlálhatóságot is biztosítja, így a vevők saját átvilágításukat követhetik – tette hozzá a közlemény.

Továbbá a KPP-nél az eladók a potenciális vevők szélesebb köréhez jutnak hozzá, kifejezetten a világszerte kriptovalutával rendelkező vevőkhöz. Emellett elkerülhetik a banki tranzakciókkal járó tipikus akadályokat is, így jelentős költségmegtakarítást tapasztalhatnak.

Az Egyesült Királyság kriptopopulációja

A Finder adatai szerint 2024-re a britek 11%-a, azaz körülbelül 5,6 millió ember fektetett kriptopénzbe. Ugyanakkor a lakosság több mint 70%-a azt állítja, hogy nem áll szándékában valaha is kriptopénzt vásárolni.

Az Egyesült Királyságban a kripto befektetők többsége 18 és 44 év közötti – derült ki a jelentésből. Emellett a brit kriptovalutapiac bevételei 2027-re várhatóan elérik a 3 milliárd fontot.

Ennek ellenére az ország pénzügyi szabályozó hatósága – a Financial Conduct Authority (FCA) – nem túl kedvezően ítéli meg ezeket az eszközosztályokat. A szabályozó 2023 októberében végére szabályozás alá vonta a kriptoeszközöket, miután az előző hónapok során sok vita alakult ki.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index