A Jupiter feltárta a következő 3 Solana projektet

Kriptomagazin jupiter dao
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Solana-alapú decentralizált tőzsde (DEX) aggregátor Jupiter nemrég bejelentette három új token lehetséges bevezetését a launchpadján keresztül. A bejelentés a JUP natív tokenjének múlt heti, LFG launchpad-en keresztül történő elindítását követi.

megadice banner 970 x 250

A Solana közösség kezében van a hatalom?

A JUP launchpool tervezett lezárása után a Jupiter Exchange és alapítója az X-et vette igénybe, hogy felfedje a Solana-alapú projekt következő lépéseit.

Mint azt a Meow álnévű alapító elmondta, az LFG launchpad a Jupiter “kezdeményezése, hogy növelje a tortát azáltal, hogy segít a nagyszerű projekteknek, hogy megkapják a tudatosságot, a közösséget és a felhasználókat, hogy hosszú távon boldoguljanak“. Ennek eredményeként az alapító három “OG” Solana-projektet mutatott be a közösségnek, amelyek a következő launchpad részesei lehetnek.

Az első jelölt a Sanctum, egy likvid staking szolgáltatás, amelynek “tapasztalata van a stake poolok által használt első SPL program kiépítésében, és olyan likviditási forrásokban, mint az unstake.it“. A következő projekt, a Sharky, egy bővülő NFT fedezeti platform a Solana-n, amely lehetővé teszi “az NFT-tulajdonosok számára, hogy NFTS-ek ellenében kölcsönt vegyenek fel és kölcsönözzenek, hogy tőkeáttételt szerezzenek vagy hozamot szerezzenek“.

A lista zárásaként a láncok közötti infrastruktúrát szolgáltató deBridge olyan projektként kerül bemutatásra, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy másodpercek alatt kereskedjenek a láncok közötti eszközökkel, anélkül, hogy szükség lenne csomagolt (wrapped) eszközökre vagy likviditási poolokra.

A Jupiter alapítója kiemelte, hogy a közösségnek lesz végső szava bármelyik projekt launchpadon való részvételében. Mivel az LFG egy közösségi kezdeményezés, amelyben a Jupiter csapata “nem játszhat szerepet”, a Solana felhasználóin múlik, hogy megvitatják és eldöntik, hogy bármelyik projekt alkalmas-e az LFG platformon való indításra.

Emellett a posztban bejelentették, hogy a projektek bemutatkozási folyamata a közösségnek a következő két hétben fog zajlani különböző csatornákon keresztül, beleértve az egyes projektekre külön, valamint az X-en található összefoglalót. A jövőre nézve a Jupiter csapata biztosít majd jelentkezési csatornákat más, a részvétel iránt érdeklődő projektek számára.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A projekt következő lépései

Február 7-én a projekt egy frissítésben megerősítette, hogy az induló pool a korábbi tervek szerint hét nap után lezárul. Ennek során 90 millió JUP tokent vontak ki és vittek át egy hideg, többszigetes tárcába, ezzel gyakorlatilag kivonták őket a forgalomból.

A projekt azt is bejelentette, hogy a launch poolban maradt 65,5 millió USDC, amely a JUP likviditási háttereként szolgál.

Az USDC-t azonban a következő néhány hónap során 10 millió dolláros tételekben fogják eltávolítani, hogy a JUP token visszanyerje az árfeltárást, ugyanakkor “biztosítva minden résztvevőt arról, hogy a csapat elkötelezett az USDC likviditás hosszú távú, fokozatos kivonása mellett“.

Az alapító posztja megosztotta a Jupiter azon szándékát, hogy ebben a hónapban egy decentralizált anonim szervezetet (DAO) indít, és “fokozatosan a legdinamikusabb, legtermékenyebb és legproaktívabb DAO-vá fejleszti a kriptotérben“.

Kezdetben a JUP DAO a launchpad projektek értékelésére és jóváhagyására, a munkacsoportok költségvetésének ratifikálására, a támogatások jóváhagyására és a folyamatban lévő közösségi és ökoszisztéma kezdeményezések költségvetésének kiadására összpontosítana.

A csapat frissítése pontosította a lépéseket, amelyekkel a közösség részvételét ösztönözni kívánják, és a fontos kezdeményezések folytatásához szükséges tőkével finanszírozzák azt. A lépések között szerepel az LFG launchpad jövőbeli díjainak 75%-ának szétosztása a kormányzati résztvevők között, “100M JUP, amelyet az LFG launchpadből szerzett a szavazási ösztönzőkre, és 6,15M működési pénzeszköz a JUP Launchból”.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index