A GameStop mémérme 70%-ot esett

Kriptomagazin gamestop meme erme
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A GameStop-ihlette mémérme a közelmúltban viharos utat járt be a kriptopénzpiacon, bemutatva a mémérmékkel gyakran együtt járó ingadozást. Annak ellenére, hogy a GME token nem kötődik közvetlenül a GameStop videojáték-kiskereskedőhöz, jelentős figyelmet és kereskedési aktivitást kapott, kiemelve a mém érmék vonzerejét.

megadice banner 970 x 250

A GameStop token drasztikusan beszakadt

A január végén piacra dobott GME token dacolt a vírusos mémérmék tipikus pályájával, amelyek általában egy-egy nagyobb esemény vagy trend hatására rövid időre megugranak, mielőtt a feledés homályába merülnek. A mémérmék változékony táján belül önállóan működve a GME token a rajongók és a befektetők körében egyaránt felkeltette a spekulációkat és a kereskedési érdeklődést.

gamestop memerme
Fotó: TradingView

A token árfolyama jelentős ingadozásokat mutatott, február 7-én elérte a 0,135 dolláros történelmi csúcsot, majd több mint 70%-os értékcsökkenést szenvedett el. E jelentős visszaesés ellenére azonban a GME token figyelemre méltó visszatérést produkált, és mindössze 18 órán belül megduplázta az árfolyamát, miután 0,002 dollár alá esett.

Ezek a gyors áringadozások megmutatják a mém érmék kiszámíthatatlanságát és a kriptopénzpiacon őket körülvevő spekulatív lelkesedést. A viharos útja ellenére a GME token továbbra is megragadta a kereskedők és a rajongók fantáziáját. Csak az elmúlt 24 órában körülbelül 3,8 millió dollár értékű kereskedési volument regisztrált, ami a jelentős árcsökkenés ellenére is folyamatos érdeklődést és aktivitást jelez.

Megismernél egy másik mém érmét?
Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A mém alapú eszköz ellenálló képessége

Ez a kereskedési aktivitás még akkor is fennmaradt, amikor a token árfolyama jelentős ingadozásokat mutatott, ami rávilágít a mémalapú eszközök tartós vonzerejére a kriptopénz-ökoszisztémán belül. A GeckoTerminal legfrissebb adatai szerint a GME token 26,3 millió dolláros piaci kapitalizációval büszkélkedhet, ami hangsúlyozza relatív jelentőségét a mémérmék birodalmán belül.

Bár ez a szám szerénynek tűnhet az olyan bevált mém érmékhez képest, mint a Dogecoin és a Shiba Inu, a memecoin-projektek még mindig jelentős értéket képviselnek a piacon. A GME token újraéledése a mém érmék kiszámíthatatlan dinamikáját és a kereskedők spekulatív étvágyát bizonyítja.

Annak ellenére, hogy nincs hivatalos kapcsolata a GameStop-pal, a token továbbra is vonzza a figyelmet és a kereskedési aktivitást, megmutatva a mémalapú eszközök tartós vonzerejét a kriptopénzpiac szereplőinek sokféle csoportja számára.

Mint emlékezhettek, a GameStop a Covid-19 járvány idején vált az egyik “mém részvénnyé”, amikor a kiskereskedők összefogva két vállra fektették az intézményi befektetőket.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index