A Filecoin likvid staking platformja ellen nyomoz a kínai rendőrség

filecoin
Fotó: Traxer on Unsplash
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A likvid staking platform mögött álló csapat elmondta, hogy pénzeszközeiket a letartóztatás után utólag átcsoportosították.

99bitcoin-tokens

A STFIL, a Filecoin (FIL) likvid staking platformja, amely valamivel kevesebb mint 40 millió dollár összértékben zárolt (TVL – total locked value), bejelentette, hogy a fő technikai csapat tagjai ellen a helyi kínai rendőrség nyomozást folytat. A platform ügyvédeket fogadott fel, hogy jogi segítséget nyújtsanak a jelenleg őrizetben lévő személyeknek.

A STFIL egy kedden közzétett X-posztban felfedte, hogy amíg a technikai magcsapat őrizetben volt a múlt héten, a platformon lévő FIL tokeneket egy “ismeretlen, külső címre” helyezték át. A szóban forgó címen jelenleg több mint 2,5 millió FIL-token van, ami körülbelül 23 millió dollár értékű. A STFIL felkérte a közösséget, hogy segítsen nyomon követni ezt az ismeretlen címet, és megvitatni az érdekeltek érdekeinek védelmét szolgáló lehetőségeket.

“Úgy véljük, hogy aa STFIL alapvető technikai csapata ellen a helyi kínai rendőrség nyomozást folytat, és úgy tudjuk, hogy ügyvédeket fogadtak fel, hogy megértsék a jelenlegi helyzetet és jogi segítséget nyújtsanak a fogva tartott személyeknek” – áll a STFIL bejegyzésében.

A platform azt is megjegyezte, hogy az elmúlt napokban rendellenes, nem tervezett frissítések történtek a protokollon. A pénzeszközöket a STFIL eredeti címéről az ismeretlen címre helyezték át.

A STFIL bejelentése aggodalmat keltett a Filecoin közösségben, mivel a platform alapcsapatának letartóztatása és a pénzeszközök nem engedélyezett mozgása potenciálisan hatással lehet a tétes platform biztonságára és stabilitására. A kínai hatóságok lépése és az ügyvédek bevonása komoly jogi ügyre utal, bár a Filecoin-vizsgálat konkrét jellegét továbbra sem hozták nyilvánosságra.

A Filecoin közösségnek most azzal a kihívással kell szembenéznie, hogy nyomon kövesse az ismeretlen címet, és meghatározza a legjobb lépéseket az érdekeltek érdekeinek védelme érdekében. Az incidens rávilágít a tétgyűjtő platformok központosított irányításával járó kockázatokra, valamint az átlátható, decentralizált irányítás fontosságára a felhasználók pénzeszközeinek biztonsága érdekében.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index