A DOGE maga mögött hagyta az összes AI kriptót

Kriptomagazin dogecoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Miles Deutscher kriptoelemző egy nemrégiben közzétett tweetjében kitért a mesterséges intelligencia témájára, és megosztotta előrejelzéseit azzal kapcsolatban, hogy a mesterséges intelligencia hogyan fog tovább terjedni, különösen a kriptotérben. Megnevezett egy fontos mérőszámot is, amely alapján a DOGE mémérme veri az egész AI kriptoszektort.

ByBit spot banner

A Dogecoin a cikk írásakor 0,1763 dolláron kereskedik.

A DOGE maga mögött hagyta az összes AI kriptót

Az elemző kiemelte, hogy arra számít, hogy a mesterséges intelligencia és az általa működtetett termékek a jövőben a pénzügyi piacok történetének egyik legnagyobb buborékává válnak. Egyelőre ez még csak a kezdet – tweetelte, majd rámutatott, hogy a Dogecoin piaci kapitalizációja nagyobb, mint az AI kriptopénzek teljes piaca együttvéve. Bár arra számít, hogy ez egy pénzügyi buborék lesz, Deutscher mégis megemlítette, hogy ez a szektor egy “egy trillió dolláros lehetőséget” kínál.

Emellett úgy véli, hogy az AI érmék “nagyszerű közvetítői voltak a nagy AI eseményeknek és konferenciáknak“, és arra számít, hogy a közeljövőben is azok maradnak. Az elemző azt is elárulta, hogy szerinte nem minden “AI kriptovaluta” tartalmaz tényleges AI technológiát. Ehelyett az AI itt nem több, mint egy divatszó, hogy nagy hype-ot generáljanak ezek körül az érmék körül.

Miles Deutscher adatai szerint az AI (amely szerinte az évszázad legmegrendítőbb technológiai vívmánya) jelenleg csupán a 20. helyen áll a szektor mérete alapján, és az összértéke valamivel kevesebb, mint a Dogecoin piaci kapitalizációs értéke. Deutscher szerint a következő néhány évben az AI az 5-0-ás top szektorterületre fog felugrani.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Növekednek az AI-alapú kripto átverések

Miközben az AI-technológia napról napra lenyűgözően fejlődik, nemcsak a kripto fejlesztők, hanem a kriptopénz csalók is kihasználják azt. Számos olyan eset volt, amikor csalók deepfake videókat készítettek, amelyekben a kriptotérség neves vezetői szerepeltek. Köztük van a Ripple vezérigazgatója, Brad Garlinghouse és a Cardano blokklánc alapítója, Charles Hoskinson. Ezekben a videókban feltűnő a hasonlóság a valós személyiségekkel, és Hoskinson kijelentette, hogy a következő néhány évben az AI által generált deepfake-ek olyan kifinomulttá válnak, hogy lehetetlen lesz megkülönböztetni egy átveréses hamisítványt a valóságtól.

Egy másik elemző szerint robbanás előtt állnak az altcoinok, köztük a mém érmék

Michaël van de Poppe kriptoelemző bullish narratívát készített az altcoinokról, és azt jósolja, hogy ezek a kripto tokenek hamarosan jelentős felfutást fognak produkálni. Ez a jóslat azon a meggyőződésén alapul, hogy az altcoinok még mindig alulértékeltek a kriptók zászlóshajójához, a Bitcoinhoz képest.

Michaël van de Poppe egy X-bejegyzésben megemlítette, hogy “még körülbelül 40-60%-os piaci kapitalizációval kell nyerniük az altcoinoknak”. Egy későbbi X-posztban megjegyezte, hogy ezeknek a kriptotokeneknek az értékelései a BTC-párjukban még mindig viszonylag alacsonyak, és ez arra utal, hogy “az erő még hátravan” – állította.

Az elemző úgy véli, hogy ezeknek az altcoinoknak az értékelését a “Bitcoin-értékeik” alapján kell elvégezni, és nem máshogy. Ha ez megtörténik látni fogjuk, hogy “a legtöbb altcoin még mindig erősen alulértékelt” a zászlóshajó kriptóhoz képest. Közben utalt arra, hogy az altcoinok élvezni fogják ezeket a jelentős nyereségeket, amint a Bitcoin konszolidálódik.

Még sok pénz van a piacon

A YouTube-csatornáján közzétett videóban Michaël van de Poppe részletesen kifejtette a Bitcoin és ezen altcoinok közötti összefüggést. Az elemző kijelentette, hogy az új csúcsokat elérő Bitcoin azt jelenti, hogy több pénz van a piacon, és ez a pénz hamarosan más kriptotokenek felé fog forogni.

Amint ez megtörténik, arra számít, hogy ezek az altcoinok jelentős hozamokat érnek el, amelyeket a medvepiaci stigma miatt talán alábecsülnek. Michaël van de Poppe eközben azt jósolja, hogy az altcoin-szezon különböző fordulókban fog eljönni. Az elsőben ezek a kripto tokenek az all-time high (ATH) közelébe kerülnek, vagy akár meg is törik azt, ahogy azt néhánynál már láthattuk.

Michaël van de Poppe már korábban felkészítette követőit erre a közelgő altcoin-szezonra, amikor azt tanácsolta nekik, hogy mikor érdemes megvenni ezeket a kriptotokeneket. Akkoriban megemlítette, hogy az altcoinokba való befektetés legjobb ideje “6-10 hónappal a Bitcoin feleződése előtt“.

Az elemző helyesen tippelt, látva, hogy az altcoinok azóta a Bitcoin mellett jelentős felfutást produkáltak. Különösen az AI és a mém coinok jártak az élen, az olyan tokenek, mint a legjelentősebb mém coinok, a Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB), jelentősen megnövelték a piaci capjukat.

Annak ellenére, hogy ezek a tokenek eddig hatalmasat futottak, úgy tűnik, hogy a befektetők számára még mindig van lehetőség a pozícionálásra, tekintettel arra, hogy Michaël van de Poppe említette, hogy még mindig alulértékeltek.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index