A Bitcoin Runes uralja a hálózat oroszlánrészét

Kriptomagazin bitcoin runes
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Bár a legtöbb napon a Bitcoin foglalja el a blokklánchálózat oroszlánrészét, a Bitcoin-szabványok – Ordinals, BRC-20 és Runes – közötti sávszélesség-háborúból úgy tűnik, hogy egy egyértelmű győztes kerül ki.

99bitcoin-tokens

Az onchain aktivitás jó mutatója a valós idejű piaci keresletnek és az általános közösségi érdeklődésnek. Április 20-i indulása óta a Runes, a Bitcoinon cserélhető tokenek létrehozására szolgáló szabvány a tranzakciós részesedést tekintve letaszította a régóta fennálló Ordinals és BRC-20 szabványokat.

btc halozatok fajtai

“Carpooling’ a Bitcoin-hálózaton

2024-ben a BRC-20 tokenszabvány hét napon keresztül a Bitcoin blokklánc sávszélességének több mint 50%-át vette igénybe. Ezzel szemben a Runes ugyanezt a teljesítményt mindössze 10 nap alatt érte el a bevezetését követő három hónapon belül.

A Runes legutóbbi, a Bitcoin blokkláncának átvételét két egymást követő napon – június 10-én és 11-én – rögzítették, amikor a szabvány a hálózati sávszélesség 51%-át, illetve 53%-át vette igénybe. Ez az ökoszisztéma iránti aktív érdeklődést jelzi a befektetők körében.

bitcoin tx distribution

Március 30-án azonban a BRC-20 tranzakciós részesedése 50% fölé emelkedett, és azóta is nehezen tartja a lépést a BTC-vel és az új szabványokkal.

Olvasd el ezt is: Feltörekvő kriptovaluták 2024

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

Hatása a Bitcoin-bányászatra

A hálózati aktivitás növekedése segít a Bitcoin-bányászoknak fenntartani a havi bevételeket. Indulása óta a Runes közel 2500 BTC-t, azaz körülbelül 170 millió dollár piaci értéket generált.

A legtöbb tranzakció a Runesban a bányászatnak tulajdonítható. Eddig a Runes 1 377 BTC bányászati díjat, 61 BTC etchinget és 1 011 BTC edictset generált.

Április 23-án a Bitcoin-hálózat több mint 1,6 millió egyedi tranzakciót dolgozott fel a küldő és a fogadó között. Ennek során a legmagasabb számú megerősített fizetést regisztrálta.

A Bitcoin Runes elindítása fontos szerepet játszott abban, hogy a Bitcoin-hálózaton keresztül végrehajtott tranzakciók száma megugrott.

Forrás

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index