A Bitcoin ismét történelmi csúcsokat tesztel

Kriptomagazin bika bitcoin
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin (BTC) ismét történelmi csúcsokat tesztel, miután a keddi kereskedésen ismét emelkedett.

ByBit spot banner

A világ legnagyobb kriptopénze 2,5%-ot emelkedett az amerikai dollárral szemben, és 70 500 dollár felett zárt. A pár ma reggel további nyereséget ért el, mivel a cikk írásakor 70.900 dollár körül cserél gazdát.

bitcoin 70900 jun5

A Bitcoin áprilisban elérte a 72 800 dolláros ATH-t, ami kevesebb mint 3%-kal marad el a jelenlegi spot áraktól.

Elemzők rámutatnak a spot-bitcoin tőzsdén kereskedett alapok iránti globális hangulatváltásra, mivel az Egyesült Királyság, Hongkong és legutóbb Ausztrália szabályozói Amerika példáját követve engedélyezték a befektetési termékek hagyományos tőzsdére való bevezetését.

Matteo Greco, a Fineqia International Inc. (CSE:FNQ, OTC:FNQQF) elemzője tegnap 14 egymást követő kereskedési napon jegyzett nettó ETF-beáramlást, az eddigi éves nettó beáramlás pedig megközelítette a 14 milliárd dollárt.

A bálnák aktivitása is hozzájárul a bitcoin bullish viselkedéséhez

Bradley Duke, az ETC Group alapítója és stratégiai vezetője a bitcoin 70 000 dollár fölé ugró szárnyalását a “bálnáknak” tulajdonította, akik 1000-nél több bitcoinnal rendelkező szervezetek, akik a tőzsdékről a hideg tárcákba helyezték át az állományukat, hosszú távú befektetési stratégiát jelezve.

Az Ethereum (ETH) a bitcoinnal ellentétben visszafogott maradt, az ETH/USD pár hétről hétre 0,5%-ot esett, szemben a BTC/USD 4,3%-os nyereségével.

Ez is érdekelhet: Milyen kriptót vegyek?

A globális kriptopénz piaci kapitalizáció jelenleg 2,63 billió dollár, a bitcoin dominanciája 53,2%-os.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

PlanB szerint jön az 500 000 dolláros Bitcoin

A Stock-2-Flow (S2F) modell alapítójaként ismert PlanB az X-en vázolta fel gondolatait a Bitcoin jövőbeli kilátásairól.

Először is kiemelte következetességét a Bitcoin árával és a piaci hangulatával kapcsolatos útmutatások nyújtásában. PlanB kiemelte egy 2022 októberében készült posztját, amelyben kijelentette, hogy a 2024-es Bitcoin felezési esemény szűkösséget fog eredményezni, ami kiváltja az érme árfolyamát. Álláspontja nyomatékosítására hivatkozott a 2012-es, 2016-os és 2020-as korábbi Bitcoin-felezési évekre, amelyek árrobbanással jártak.

PlanB szerint 2024 sem fog különbözni ezektől a történelmi évektől. Legutóbbi előrejelzése alapján a Bitcoin valószínűleg még az idei év vége előtt 100 000 dollárra emelkedik, 2025-re pedig még nagyobb, 500 000 dolláros árfolyam-ugrásra számíthat.

A kripto-rajongó felsorolt néhány eseményt, köztük a Bitcoin felezését és a Bitcoin 2025-ös árfolyam-ugrását, ami tükrözi a Bitcoin jövőjével kapcsolatos pozitív hozzáállását.

A következő mérföldkő, amit el kell érni PlanB szerint az, hogy a Bitcoin idén elérje a 100 000 dollárt.

Ez a bravúr nem bizonyulhat nehéznek a Bitcoin számára, tekintve, hogy jelenleg szinte semmilyen ellenállással nem találkozik az új történelmi csúcs (ATH) elérésére irányuló törekvésében. Az IntoTheBlock adatai szerint az érme 68 730 és 70 833 dollár között talált támaszt. Ezen lovagolva a Bitcoin árfolyama június végére 80 000 dollár, év végére pedig 100 000 dollár felé tart.

Ez a spekuláció alátámasztja a Galaxy Digital vezérigazgatójának, Mike Novogratznak a Bitcoin árával kapcsolatos korábbi álláspontját. Novogratz kifejtette, hogy ha az eszköz ára a jövő héten 73 000 dollárig emelkedik, akkor az év vége felé 100 000 dollárig rallyzhat.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index