A Bitcoin felválthatja az amerikai dollárt? Az ex-Twitter főnök szerint igen

Kriptomagazin bitcoin arfolyam elorejelzes bikas
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Jack Dorsey, a Twitter (jelenleg X) társalapítója és a Block (korábban Square) vezérigazgatója, erősen hisz abban, hogy a Bitcoin helyettesítheti az amerikai dollárt. Egy nemrég Olaszországban tartott eseményen kifejtette, hogy idővel az emberek felismerik majd a BTC értékét és erejét, amely szerinte potenciálisan alternatívája lehet az amerikai dollárnak. Dorsey elmondta:

Kucoin 960x200
“Időbe telik, de apránként az emberek látják ennek a rendszernek az értékét és erejét, és azt, hogy hogyan lehet kiegészítője vagy helyettesítője az amerikai dollárnak, amely mindent ural és amelyet jelenleg a kínai jüan is kihívások elé állít.”

Elmagyarázta, hogy az amerikai dollár és a kínai jüan “két entitás, amelyek irányítják a pénzed értékét, és nem te választod meg őket, míg a bitcoinnal sokkal több kontrollod és szabadabb ügynökséged van.”

Ez is érdekelhet: A legjobb kripto ICO-k 2024-ben

A Block vezérigazgatója májusban azt jósolta, hogy a bitcoin árfolyama 2030-ra akár az 1 millió dollárt is elérheti. Ezt a jóslatot részben a Block vállalat Bitcoin technológiába történő fejlesztései és befektetései vezérlik. Kiemelte, hogy a bitcoin decentralizált természete olyan szintű szabadságot biztosít, amelyet a hagyományos fiat valuták nem tudnak nyújtani. Optimista kilátásai azt tükrözik, hogy ahogy egyre több ember érti meg és fogadja el a bitcoint, annak szerepe a globális pénzügyi rendszerben egyre jelentősebbé válik.

bitcoin jul8

Azonban nem mindenki ért egyet Dorsey tetteivel. Szombaton Bruce Fenton, a Watchdog Capital elnöke kritizálta Dorseyt a széleskörű cenzúra elősegítése miatt, különösen Elon Musk, a Tesla vezérigazgatójának átvétele előtt. Fenton azzal érvelt, hogy Dorsey tettei, beleértve Donald Trump volt amerikai elnök kitiltását és információk cenzúrázását, ellentmondanak a bitcoin szabadság és decentralizáció értékeinek. Ezzel szemben Pierre Rochard, a Riot Platforms képviselője megvédte Dorseyt, kiemelve pozitív hozzájárulásait a Bitcoin fejlesztéséhez. A vita rámutat a feszültségekre az egyéni befolyás és a Bitcoin decentralizált ökoszisztémája között.

Ez is érdekelhet: ByBit vélemények 2024

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index