A Bitcoin bányászat történetének legmagasabb havi bevételét érte el

Kriptomagazin bitcoin banyasz
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Márciusban a Bitcoin bányászati vállalkozások történelmük legmagasabb havi bevételét generálták, több mint 2 milliárd dollár értékben a blokkjutalmakból és tranzakciós díjakból – írja a Bitcoin Magazine.

dogeverse banner

Ez felülmúlja az előző rekordot, amelyet 2021 májusában állítottak be 1,74 milliárd dollárral. Az elmúlt hónapban elért 2 milliárd dollárból körülbelül 85 millió dollár származott a tranzakciós díjakból, míg 1,93 milliárd dollár a blokkalapból. (A bányászok jutalmat kapnak a tranzakciók érvényesítéséért és az új bitcoinok kibocsátásáért.)

A blokkalap, amelyet minden kibányászott blokkért fizetnek ki, jelenleg 6,25 bitcoin. Azonban ez 3,125 bitcoinra csökken a közelgő felezési esemény után áprilisban. Ez a bányászok bevételét az új bitcoin létrehozásból származó bevétel felére csökkenti, hacsak nem történik jelentős áremelkedés.

A magasabb hálózati aktivitás és a növekvő bitcoin árak mind hozzájárultak a bányászok márciusi rekordbevételéhez. A közelgő felezés sürgetővé tette a bányászok számára, hogy maximalizálják nyereségüket, mielőtt a profitok csökkennek.

Az Egyesült Államok vezető bányászati medencéje, a Foundry márciusban a kibányászott összes blokk 29,4%-át birtokolta. A kínai AntPool a második helyen állt a blokkok 22,4%-ával. A két csoport együtt a havi Bitcoin kínálat több mint felét megszerezte.

Miközben a bányászok élvezték nyereségük bonanzáját az elmúlt hónapban, a nyílt piacon bitcoint vásárló tőzsdén kereskedett alapok még többet halmoztak fel. Az ETF-ek márciusban körülbelül 66 000 bitcoint vásároltak, míg a bányászok csak körülbelül 25 500-at termeltek.

Ez a kínálat-kereslet egyensúlyhiánya és a felezéssel kapcsolatos ritkaság nagyobb versenyt válthat ki a Bitcoin megszerzéséért. A következményes nehézségi szint növekedése kevésbé hatékony bányászok kiszorulását idézheti elő, ami az iparág konszolidációját serkentheti.

A jutalmak felezésével, néhány héten belül, ha a Bitcoin ára nem kompenzálja a kibocsátás csökkenését, a bányászok egyre keményebb környezettel szembesülnek. De ha a történelem megismétlődik, egy erős bitcoin bikapiac még mindig a láthatáron lehet, enyhítve a csökkent blokkjutalmakból származó bevételcsökkenést.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index