A Bernstein elemzői ismét megszólaltak a Bitcoin kapcsán, 2025 végére 200 000 dolláros árfolyamot várnak

Kriptomagazin bitcoin rajz
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bernstein, egy neves kutatási és brókercég előrejelzése szerint a Bitcoin ETF-ek közelednek a jóváhagyáshoz a nagyobb brókercégeknél. A cég fenntartja célját, miszerint 2025 végére a Bitcoin ára 200 000 dollár lesz.

99bitcoin-tokens

Bár egyesek azzal érvelnek, hogy a spot Bitcoin ETF kereskedésnek “vége”, a Bernstein elemzői úgy vélik, hogy figyelmen kívül hagynak két fontos tényezőt. A Bitcoin ETF kereskedés elleni érvek általában az egyéni befektetők által vezérelt korai allokációk körül forognak, az intézményi részvétel pedig inkább a mögöttes “cash and carry” kereskedésre korlátozódik, mint a nettó hosszú pozíciók kialakítására.

Ez azt jelenti, hogy az ETF-áramlások nem “valódiak”, írta Gautam Chhugani és Mahika Sapra kedden az ügyfeleknek.

A Bernstein elemzői azonban azzal érvelnek, hogy az intézményi báziskereskedelem “trójai faló” az elfogadáshoz. Ezek a befektetők most “nettó long” pozíciókat fontolgatnak, mivel megnyugvást találnak a megnövekedett ETF-likviditásban:

“Úgy véljük, hogy az “alapkereskedelmet” leginkább a fedezeti alapok hajtják, amelyek az intézményi allokáció 36%-át teszik ki. A Bitcoin ETF-ekben részt vevő befektetőkkel folytatott beszélgetéseink alapján azonban elmondhatjuk, hogy az alapkereskedelmet követően a következő lépés a “long” pozíciók mérlegelése”.

Emellett a pénzügyi tanácsadókon történő kiosztások valódi keresletet jelentenek. A közzétételekből kiderül, hogy főként a kis- és közepes méretű tanácsadók portfóliójuk 0,1-0,3%-át Bitcoin ETF-ekbe allokálták. Az elemzők úgy vélik, hogy a növekedést a nagyobb tanácsadók fogják hajtani, akik támogatják az ETF-eket, és jelentős allokációs mozgásteret biztosítanak a meglévő portfóliókban.

Az előrejelzéshez hozzájáruló másik tényező a Bitcoin mint kincstári tartalékeszköz növekvő elfogadása. Az új FASB-irányelvek megkönnyítették a vállalatok számára, hogy ezt az eszközt a mérlegükben tartsák, mivel a piaci nyereségeket figyelembe veszik, nem pedig csak az értékvesztésből származó veszteségeket. Elemzők a következőket mondták a témával kapcsolatban:

“2024-ben a vállalati kincstári kereslet újabb megugrására számítunk, a MicroStrategy és a BTC-bányászok ma a kereslet élén állnak. A Block nemrég bejelentette, hogy a következő 12 hónapban havonta BTC-t vásárol a Bitcoinhoz kapcsolódó bruttó nyereségből”.

spot Bitcoin ETF kiáramlások

Bár az amerikai spot Bitcoin ETF-ek jelenleg egy négynapos nettó kiáramlási sorozatot élnek át összesen 714,4 millió dollár értékben, és kedden további 154,4 millió dollár hagyta el az alapokat, a Bernstein elemzői arra számítanak, hogy a nettó beáramlás ismét gyorsulni kezd.

“Arra számítunk, hogy a Bitcoin ETF-beáramlások ismét felgyorsulnak a harmadik/negyedik negyedévben, a jelenlegi volatilis piacok új beáramlási szinteket biztosítanak, mielőtt az intézményi kereslet következő szakasza megkezdődik” – mondták.

Múlt héten Chhugani és Sapra 150 000 dollárról 200 000 dollárra emelte a Bitcoin árfolyam becslését 2025 végére. Végső soron az elemzők célja, hogy a Bitcoin 2029 végére elérje az 500 000 dollárt, 2033-ban pedig az 1 millió dollárt.

Megismételve ezeket a célokat az ügyfeleknek ma, a Bernstein elemzői azt mondták, hogy a BTC a jelenlegi 60 000 dolláros tartományban a 2020. júniusi 10 000 dollár alatti áraknak felel meg, amikor a BTC a felezés után ugyanebben a tartományban volt.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index