98%-ot esett ennek az érmének az értéke

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A “biztonságos privát adattárolási megoldásáról” ismert Serenity Shield tanúja volt annak, hogy a SERSH nevű tokenje perceken belül 98%-kal összeomlott. Ez a meredek zuhanás egy biztonsági rés után következett be, ahol körülbelül 6,9 millió SERSH tokent (kb 5,6 millió dollár értékben) loptak el egy csapat MetaMask tárcájából.

megadice banner 970 x 250

A csapat bejelentette, hogy tervezi a token újraindítását egy új szerződéssel, ennek dátuma egyenlőre ismeretlen.

A Serenity Shield incidens utóhatásai

A február 27-i incidensre reagálva a Serenity Shield leállította a SERSH token minden kereskedését, befizetését és kivonását a központi tőzsdéken.

Emellett az új tokenre vonatkozó tervek célja a közösség érdekeinek védelme és a projekt biztonsági intézkedéseibe vetett hit helyreállítása. A Serenity Shield csapata arról is biztosított mindenkit, hogy a SERSH token tulajdonosai 1:1 arányban új tokeneket kapnak majd kártérítésként. További részletek egyenlőre még nem ismertek.

“Egy új SERSH tokent vezetünk be egy robusztus okos szerződésen keresztül, hogy megvédjük az ökoszisztémánkat. Csapatunk aktívan foglalkozik a helyzeten, és további részleteket közlünk, amint azok rendelkezésre állnak” – közölte a csapat.

A február 27-én 9:00 óra körül bekövetkezett exploit néhány perc alatt drámai árzuhanást eredményezett, 0,565 dollárról 0,006 dollárra. Ennek ellenére a token talpra állt, és jelenleg 0,162 dolláron kereskednek vele. Ez még mindig több mint 80%-os értékcsökkenést jelent az elmúlt 24 órában.

sersh token arfolyam bukas
Forrás: Beincrypto

Az, hogy a projekt képtelen volt a saját tokenjeinek védelmére erős kritikát váltott ki a közösségből, különösen annak fényében, hogy a projekt a biztonságos adattárolásra összpontosít. A jogsértés ellentmond a Serenity Shield alapvető biztonsági ígéretének, ami nyilvános felháborodáshoz és szkepticizmushoz vezetett a kriptoközösség körében.

Íme Hamster Altcoins, ahogy erős kritikát fogalmaz meg az esettel kapcsolatban:

“Ha a tulajdonosok biztonsága prioritás lenne, akkor nem használna egy Metamask hot walletet a birtokolt tokenek biztosítására. Egyébként a SERSH token lényegében halott, a projekt alapja a biztonságon alapul, de ők nem tudják biztosítani a saját biztonságukat. Helyrehozhatatlan kár a coin hírnevének és katasztrófa a partnereknek, akik bíztak benne” – írta a Hamster Altcoins az X-en.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index