11 év után aktiválódótt egy Bitcoin tárca

Kriptomagazin bitcoin balna
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Whale Alert blokklánckövető arról számolt be, hogy egy 11 éve szunnyadó Bitcoin tárca újra aktívvá vált. A tárca nem tartalmaz sok Bitcoint, azonban van benne annyi, hogy a tulajdonosa milliomos legyen, köszönhetően az abban a 11 évben látott hatalmas profitnak.

megadice banner 970 x 250

Újra aktivált Satoshi-korszakbeli Bitcoin tárca

A fent említett forrás szerint ez az anonim tárca közel egy tucat évnyi szunnyadás után újra aktiválódott. A tárca 26 Bitcoint tartalmaz, amelyek értéke a jelenlegi árfolyamon 1,66 millió dollár.

2013-ban ezt a mennyiségű Bitcoint mindössze 2598 dollárra értékelték. A két érték közötti különbség egészen elképesztő, 63 946,1%-os növekedést jelent a Bitcoin értékében.

A hét elején több más szunnyadó Bitcoin-bálna is mozgásba hozta pénzét, miután 10 vagy több évig nem nyúltak hozzá – azokban az időkben, amikor a titokzatos Bitcoin-alkotó, Satoshi Nakamoto árnyéka még ott volt, és a BTC közösség egyes tagjai emlékeztek rá, hogy csevegtek vele a BitcoinTalk fórumon.

Elég gyakran előfordul, hogy a szunnyadó Bitcoin-tárcák egy évtized után újra aktívvá válnak, mivel tulajdonosaiknak sikerül visszahívniuk a BTC-jükhöz tartozó elveszett privát kulcsaikat. Amint azonban ezek a tárcák újra aktiválódnak, a bálnák elkezdik részben vagy egészben eladni a Bitcoinjaikat.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Bitcoin-tulajdonosok száma meredeken csökken

A hét elején a népszerű on-chain adataggregátor, a Santiment azt vette észre, hogy a legalább egy BTC-t birtokló tárcák száma összességében masszívan csökkent.

“A Bitcoin-tulajdonosok száma agresszíven csökken” – áll a Santiment tweetjében, megnevezve ennek egyik fő okát – a kereskedők úgy vélik, hogy a világ kriptovaluta zászlóshajójának ára aligha fog a Bitcoin idén márciusban elért történelmi csúcsánál magasabbra emelkedni.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptovaluták 2024-ben

Akkor a BTC az egekbe szökött, és elérte a 73 750 dolláros szintet. A Bitcoin-tulajdonosok (nulla BTC-nél többel rendelkezők) száma júniushoz képest 672 510 fővel csökkent. A Santiment akkor azonban rámutatott, hogy az ilyen tömeges Bitcoin-likvidálások csak növelik a BTC további fellendülésének valószínűségét.

E sorok írásakor a BTC 64 033 dolláron cserél gazdát. A szerdai nap óta a Bitcoin összességében közel 2,8%-os csökkenést szenvedett el.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index