Nincs túl messze a 4000 dolláros Ethereum, de mikorra várhatjuk?

Kriptomagazin ethereum raketak
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Az Ethereum folytatja lenyűgöző szárnyalását, és a jelenlegi eufórikus rali tartósságának megkérdőjelezése teljesen ésszerű. Mivel a kriptopénz nemrégiben könnyedén áttörte az ellenállási szinteket, a légkör tele van optimizmussal. A hullámok azonban gyorsan fordulhatnak, és a sarkon túl már a fordulat is ott leselkedhet ránk.

dogeverse banner

Az Ethereum legutóbbi árfolyammozgása erőteljes bullish momentumról árulkodik. Az árfolyam meredeken emelkedik, átlépte a 3000 dolláros pszichológiai határt, és nem mutatja a lassulás azonnali jeleit. A mozgóátlagok jól állnak a jelenlegi árfolyam alatt, ami erős emelkedő tendenciát jelez. A Relatív Erősség Index (RSI) azonban a túlvásárolt területre merészkedik, ami történelmileg azt jelzi, hogy az árfolyam visszahúzódása küszöbön állhat.

ethereum arfolyam feb29
Forrás: TradingView

Az ETH közvetlen támasza a 3200 dolláros szintnél található, amely egybeesik az 50 napos mozgóátlaggal, és dinamikus támaszként működik. A következő jelentős támasz a 2900 dolláros szintnél található, amely korábban ellenállásként működött, és most egy esetleges visszalépéshez biztosíthatna támaszt.

Az erős emelkedés ellenére nem lehet figyelmen kívül hagyni a piacon jelenleg uralkodó eufóriát – ez a hangulat gyakran megelőzhet egy éles korrekciót. A piaci lelkesedés, ha a fundamentumok nem fékezik, a long pozíciók túlzsúfoltságához vezethet. Amennyiben az eladás elindul, a hosszú pozíciók likvidálásának kaszkádja súlyosbíthatja a visszafordulást, és dominóhatásként zuhanórepülésbe taszíthatja az árakat.

A bullish forgatókönyv szerint az Ethereum megtartaná a lendületét, és talán 3400 dollár felett konszolidálódna, mielőtt újabb emelkedést produkálna. A medvés eset azonban, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, azt sugallja, hogy a kereskedőknek fel kell készülniük egy esetleges visszalépésre.

A piac jelenlegi eufórikus állapota, bár mámorító, elvakíthatja a befektetőket, ami a bikaparádé hirtelen végéhez vezethet.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index