Nagyon csúnya esést jósol az egyik kriptoelemző a Bitcoinnak

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin válaszút előtt áll, a közelmúltban 50 000 dollár fölé emelkedett árfolyama egyszerre vált ki optimista előrejelzéseket és a közelgő összeomlásra vonatkozó szörnyű figyelmeztetéseket. Míg a kriptoközösség egy része lelkesen várja az új történelmi csúcsot, amelyet a közelgő felezési esemény táplál, addig mások attól tartanak, hogy egy éles visszaesés van a sarkon.

megadice banner 970 x 250

BTC bikás rally vagy medvés reteszt?

Ezek az ellentétes kilátások a technikai mutatók eltérő értelmezésén alapulnak. Alan Santana kriptoelemző szerint a Bitcoin közelmúltbeli 52 000 dollárra való emelkedése átmeneti csúcs lehet, és bizonyítékként a relatív erősségindex (RSI) medvés eltérésére mutat rá.

bitcoin árfolyam elemzés
Forrás: Alan Santana

Gyors és jelentős visszaesést jósol, ami a 35 000 dolláros szintet is érintheti, a jelenlegi rally “túlterhelt hullámára” hivatkozva. Ez a pesszimista nézet azonban éles ellentétben áll a szélesebb piaci hangulattal.

A Bitcoin sikeresen visszaszerezte az 50 000 dolláros árfolyam határt és visszanyerte 1 billió dolláros piaci kapitalizációját, ezzel bizonyítva ellenálló képességét a közelmúlt gazdasági ingadozásaival szemben. Az elemzők ezt a fellendülést a Bitcoin spot tőzsdén kereskedett alapokba (ETF-ek) történő megnövekedett beáramlásnak tulajdonítják, és az előrejelzések szerint az év során további növekedést várnak.

Tovább bonyolítja az egyenletet a Bitcoin közelgő áprilisi felezése, amely eseményt a kínálat csökkenése miatt történelmileg bikának tekintik. Ugyanakkor az általános gazdasági környezet, különösen a központi bankok kamatdöntései is jelentősen befolyásolhatják a Bitcoin pályáját.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Bitcoin vegyes jelekkel szembesül

A technikai mutatók jelenleg a bikáknak kedveznek, mind a mozgóátlagok, mind a hangulatelemzés a “vételi” jelzés felé hajlik. Az oszcillátorok azonban némi óvatosságot sugallnak, kiemelve az ellentétes erők jelenlétét.

Mivel a Bitcoin bizonytalanul ül az 50 000 dolláros határ közelében, csak az idő fogja megmutatni, hogy melyik narratíva fog érvényesülni. Vajon a bikák új magasságokba repítik a vezető kriptopénzt, vagy a medvék fogják szétmarcangolni a közelmúltbeli nyereséget? A válasz valószínűleg a piaci erők, a befektetői hangulat és az általánosabb gazdasági trendek összetett összjátékában rejlik.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index