Elemzők szerint 300 000 dollár lesz a Bitcoin 2025-re

Kriptomagazin bitcoin bika
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin egy bikás formációban van, és szilárdan áll, visszautasítva az alacsonyabb mélypontokra irányuló kísérleteket, annak ellenére, hogy júniusban nagyjából 20%-kal esett vissza.

99bitcoin-tokens

Bár van remény arra, hogy az árak júliusban emelkedni fognak, egy elemző szerint a BTC kötélen jár. Ha a vevők átveszik az irányítást, az azt jelenti, hogy a BTC dacolva az elmúlt öt évben megfigyelt történelmi trendekkel, szeptemberre zöld gyertyát nyomtathat.

Vajon a Bitcoin legyőzi az esélyeket?

Az elmúlt öt év összesített áradatai aggasztó képet festenek 2023 harmadik negyedévére vonatkozóan. Az egyik elemző által megosztott bejegyzésben a történelmi adatok azt mutatják, hogy a Bitcoin gyakran esik a harmadik negyedévben, és átlagosan -5,21%-os megtérülést (ROI) könyvel el.

Ha ez precedenst teremt, akkor ez azt jelenti, hogy bár a BTC íráskor szilárd, az érme nagy valószínűséggel a jelenlegi árfolyamok alatti veszteségekben fog végződni.

Az árdiagramokra pillantva nyilvánvaló, hogy a vevők irányítanak, elsősorban a 2024 Q1-es nyereség miatt. Akkor az árak minden idők legmagasabb szintjére emelkedtek, mielőtt korrigáltak volna, és 56 800 dollárra estek.

Ez is érdekelhet: A legjobb kriptovaluták 2024-ben

Bár ez a vonal nem tört át, a bikák küzdenek a lendületért, mivel a medvék könyörtelenek voltak, számos alkalommal kényszerítve az árakat lejjebb.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Bitcoin 300 000 dollárig? Növekszik a láncon belüli aktivitás és az intézményi elfogadottság

A harmadik negyedév történelmi medvés trendje ellenére néhány elemző továbbra is optimista. Az X-et olvasgatva az egyik elemző szerint a BTC a “hatalmi törvény” elmélet alapján 2025-re akár 300 000 dollárig is repülhet. Ez a jóslat majdnem ötszörös az azonnali árfolyamoktól, ami túlságosan optimista jóslat.

A “hatalmi törvény” elmélet szerint az elemző szerint a fundamentumok döntő szerepet játszanak. Ha figyelembe vesszük a Bitcoin kiszámítható növekedési mintázatát, amely a hálózati aktivitásán alapul, akkor az elemző szerint az egyetlen út felfelé vezet.

bitcoin power law

E kilátás további alátámasztására az elemző szerint a Bitcoin ára több mint egy évtizede követi a hatványtörvényt. Ez azt jelenti, hogy az érme belső értéke független a piaci hype-tól.

Ezen túlmenően számos más mérőszám is alátámasztja a folyamatos növekedés lehetőségét. Az IntoTheBlock adataiból például kiderül, hogy az aktív Bitcoin-címek száma tovább emelkedik, és április közepe óta nem látott szintet ért el.

Egy ETF-elemző, Eric Balchunas szerint a spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) beáramlása a közelmúltbeli áresések ellenére továbbra is erős. Ez azt jelenti, hogy a befektetők a rövid távú áringadozások ellenére az árak emelkedő tendenciáját várják.

Miközben az intézmények özönlenek a spot Bitcoin ETF-ekbe, más adatok is azt mutatják, hogy az Egyesült Államok 25 legnagyobb fedezeti alapja már BTC-t tart a portfóliójában.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index