Mit várhatunk a Bitcointól 2024 júliusában?

google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

Június 22-én jelent meg egy videóban Eric Crown, a neves kriptoelemző és kereskedő, aki arról beszélt, hogy mire számíthatunk a Bitcointól 2024 júliusában. Crown elemzését azzal kezdte, hogy megvizsgálta a júliusi történelmi hozamokat és összehasonlította az elmúlt néhány hónap teljesítményével.

Kucoin 960x200

Crown kiemelte, hogy történelmileg a július pozitív hónap volt a Bitcoin számára: az elmúlt tizennégy júliusból kilenc zárt pozitívan, ami 64%-os valószínűséget ad egy pozitív zárásra. A pozitív hónapok átlagos hozama valamivel több mint 19%, míg a negatív hónapok átlagos vesztesége valamivel kevesebb mint 9%.

Ezt mondja Eric Crown a Bitcoinról

Crown azt javasolta, hogy ha a Bitcoin továbbra is konszolidálódik, akkor valószínűleg a 60 000 és 70 000 dollár közötti tartományban marad. Hangsúlyozta, hogy amíg a Bitcoin a májusi mélypontok felett marad, a valószínűség az emelkedés irányába mutat, bár ez nem biztos, tekintettel a júniusi teljesítményre. Crown megjegyezte, hogy június eseménytelen volt, a nyitó árhoz képest kevesebb mint 4%-os ármozgással, ami a nyári lassulásra és egy elhúzódó konszolidációs időszakra utal.

Crown rámutatott a piaci hangulat fokozódására is, ahol az emberek minden 1000 dolláros emelkedésre nagyon optimisták, míg minden 1000 dolláros csökkenésre nagyon pesszimisták. Az altcoinok jelentős volatilitást mutatnak, drámai módon reagálva a Bitcoin kisebb ármozgásaira, ami negatív hangulatot teremt.

A jövőre nézve Crown azt jósolja, hogy a Bitcoin valószínűleg 65 000 dollár körül zárja júniust, fenntartva a konszolidációs tartományt. Kiemelte, hogy a szombatok történelmileg alacsony volatilitású napok a Bitcoin számára, kissé nagyobb eséllyel a pozitív zárásra, bár a hozamok minimálisak. Megjegyezte a CME heti zárását, amely szerint a Bitcoin kissé a medián felett zárt, rövid távú bikás reményeket életben tartva. Hangsúlyozta, hogy jelentős, hol nyit a Bitcoin hétfőn, ami rövid távú kereskedési lehetőséget jelenthet, ha a Bitcoin 60 000 dollár felett nyit. Azonban ha nem tudja megtartani ezt a szintet, az potenciális csökkenési kockázatot jelezhet.

bitcoin jun23

Crown megemlítette a napi setupot a Bitcoin számára a Quant Automation szolgáltatásával, amelynek találati aránya körülbelül 52%. A setup értéke abban rejlik, hogy az átlagos nyerő trade több mint 22%-os, míg az átlagos vesztes trade valamivel több mint 8%-os. Megfigyelte, hogy a Bitcoin egy 10 000 dolláros tartományban konszolidálódik, jelenleg pedig a 63 900 dolláros 50%-os retracement szinten nyugszik. Ha a Bitcoin nem tudja megtartani ezt a szintet, akkor az árfolyam a 61 000 és 62 000 dollár közötti tartományba eshet, amit kritikusnak tart a bikás remények fenntartása szempontjából.

Crown azzal zárta, hogy a piac továbbra is konszolidációs fázisban van, jelentős mozgások rövid távon valószínűtlenek. Hangsúlyozta, hogy még ha egy magasabb mélypont is kialakul, az időbe telhet, ami esetleg július végéig és augusztusig is eltarthat, egy lehetséges negyedik negyedévi kitörés előkészítéseként.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Rekt Capital szerint 2023-at idézzük

A Bitcoin árfolyama az áprilisi felezés óta szilárdan tartományban mozoghat, de az árfolyam emelkedésének hiánya nem kell, hogy aggodalomra adjon okot a bikák számára – javasolja Rekt Capital.

A múltbeli és jelenlegi Bitcoin bikapiaci szakaszait vizsgálva azt mutatta, hogy egészen 2023-ig a BTC/USD hosszabb ideig tartó, nem volatilis mozgásokat tapasztalt.

„A Bitcoin hajlamos újrafelhalmozási tartományokat kialakítani a felezés után” – összegezte az X-en. „De azt is láttuk, hogy a Bitcoin ebben a ciklusban már egy hasonló kinézetű tartományt is kialakított (kék kör).”

btc rekt capital jun23

Egy mellékelt diagram közvetlenül összehasonlította a jelenlegi állapotot egy több hónapos konszolidációs szakaszsal, amely 2023 második és harmadik negyedévét ölelte fel.

Ha ilyen beállítás van érvényben most is, akkor a Bitcoin még több hónapig a szűk kereskedési folyosójában maradna.

Más elemzések eközben azt állították, hogy a heti BTC árfolyam korrekció „régóta esedékes” volt a korábbi bikapiacok alapján.

Itt egy diagram a 2024-es évet hasonlította össze a Bitcoin bikapiacának korai szakaszával, 2016 közepén.

A Bitcoin hash rátája bizonytalanságban az árral együtt

A Cointelegraph korábban arról is beszámolt, hogy az úgynevezett „újrafelhalmozási fázis” nemcsak az árfolyamban, hanem a bányászok tevékenységében is tükröződik.

Mióta a felezés a bányászok jutalmát 50%-kal csökkentette, egy új „kapituláció” kezdődött a népszerű Hash Ribbons mutató szerint.

bitcoin hash ribbon

Ez a 30 napos átlagos hashrátát hasonlítja össze a 60 napos megfelelőjével, és amikor az előbbi az utóbbi alá esik, a „kapituláció” kezdődik. Történelmileg az ilyen időszakok alkalmas vásárlási lehetőségeket jeleztek, az utolsó ilyen a 2023-as harmadik negyedévben történt.

„Tudom, hogy szívás, de a BTC nem fog új csúcsokat dönteni, amíg több fájdalom és unalom nem játszódik le” – kommentálta a jelenséget Willy Woo, a Woobull onchain statisztikai platform alkotója ezen a héten.

„A jó hír az, hogy a bányászok kapitulálnak, és amikor ez véget ér, az majdnem mindig hatalmas ralival zárul. Figyeljük a szalag összehúzódásait. Vásároljunk és tartsuk meg ezeket a régiókat.”

Források: Cryptoglobe, Cointelegraph

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index