Földalatti kriptobirodalmat kapcsolt le a rendőrség

Kriptomagazin rendorseg
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A kínai rendőrség 1,9 milliárd dollár értékű USDT földalatti banki műveletet kapcsolt le, amely a kínai kriptotilalmak ellenében zajlanak.

dogeverse banner

Május 15-én a Csengtui Városi Közbiztonsági Hivatal sajtóközleményben jelentette be egy hatalmas földalatti banki művelet felderítését.

Ez egy 2022 novemberében kezdődött nyomozás csúcspontja volt, amikor a Csengtui Városi Közbiztonsági Hivatal Longquanyi Kerületi Kirendeltsége felfedezte a műveletet.

Megjegyezték azonban, hogy a vállalkozás 2021 januárjában indult, és elsősorban gyógyszerek, kozmetikumok és befektetési eszközök tengerentúli csempészésére használták.

A nyomozás kezdete óta a hatóságok 26 tartományban 193 gyanúsítottat tartóztattak le, és felszámoltak két nagy földalatti műveletet Fujianban és Hunanban.

A művelet gerincét a Tether (USDT) stabilcoin képezte, amelyet a nemzeti devizaszabályozás megkerülésére és a devizatranzakciók illegális megkönnyítésére használtak.

A kriptopénz kihasználása lehetővé tette a szervezet számára, hogy beavatkozás nélkül végezze illegális tevékenységét. Anonimitást és a hagyományos fizetési rendszerekben jelen lévő közvetítők felügyeletétől való mentességet biztosított számukra.

A kriptoaktivitás a kriptotilalmak ellenére is folytatódik

A kínai kormány szigorú kriptóellenes álláspontot képviselt, és egy sor tiltással keményen fellépett a kriptovaluták bevezetése ellen, valamint betiltotta a kriptovalutával kapcsolatos tevékenységeket.

Kína 2021-ben betiltotta a kriptopénzeket és a kriptopénz-tőzsdéket. Ennek ellenére az állampolgárok megtalálták a módját, hogy megkerüljék a szabályozást és alternatív eszközökkel hozzáférjenek a kriptoeszközökhöz.

A decentralizált tőzsdék lehetővé tették Kínában, hogy továbbra is lehessen kriptovalutával kereskedni. A központosított tőzsdék betiltását követően a decentralizált pénzügyi alapú protokollok használata jelentősen megnőtt.

kriptok elfogadasa
Fotó: Kyros Ventures

Néhányan a virtuális magánhálózatok (VPN) használatával dacoltak a tiltással, hogy tevékenységüket elrejtsék és észrevétlenül kereskedjenek.

Ezeknek az erőfeszítéseknek köszönhetően Kína világviszonylatban a második helyen áll a stablecoinok birtoklásában. A Kyros Ventures jelentése szerint a befektetők több mint 33,3%-a rendelkezik stablecoinnal.

Affiliate_Banner_TS3_v2_728x90

A Bitcoin ETF jogi kripto kitettséget biztosít Kínának

A kriptotilalmak ellenére a közelmúltban Hongkongban bevezetett spot Bitcoin és Ethereum tőzsdén kereskedett alapok (ETF) legális kitettséget biztosítottak a befektetőknek a kriptoeszközökben.

A China AMC vezérigazgatója, Yimei Li kijelentette, hogy ezek az ETF-ek jelentős mérföldkövet jelentenek abban, hogy a kriptopénz befektetések elérhetőbbé váljanak a szárazföldi kínai befektetők számára.

Bár a kriptokereskedés tilos Kínában, Li szerint az ETF-ek hivatalos elindítása “új lehetőséget” jelent a jövőben a kínai befektetők számára, hogy “részt vegyenek ebben a folyamatban”.

Ez igaznak bizonyult, mivel a kínai befektetők özönlöttek az ETF-ekbe. Az elfogadás eredményeként a Bitcoin ETF-ek már az első héten 230 millió dollárnyi kezelt vagyont (AUM) szereztek.

Ez az exponenciális növekedés azt mutatja, hogy Kína a kínai kormány által előírt korlátozó szabályozások ellenére is szívesen alkalmazza a kriptopénzeket.

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés
trading 212 free shares
Regisztrálj a Trading 212-re, és szerezz akár £100 értékű részvényt ingyen.

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index