Havi mélyponton a Bitcoin, meddig tart még az esés?

Kriptomagazin bitcoin kut melyen
google-newss

Kövess minket a Google Hírekben

A Bitcoin egyhavi mélypontjával kacérkodott a gazdasági kilátásokkal kapcsolatos félelmek miatt a globális piacokon a kockázatosabb befektetésektől való szélesebb körű visszavonulás közepette.

megadice banner 970 x 250

A legnagyobb digitális eszköz szerdán egy ponton több mint 4%-ot csúszott, mielőtt a csökkenés egy részét lefaragta, és Londonban reggel 7:15-kor 56 318 dolláron cserélt gazdát (élő árfolyam itt). A legtöbb más jelentős token, például az Ether is veszteségeket szenvedett.

Az USA és Kína gazdasági gyengeségének jelei elbizonytalanítják a befektetőket, ami az augusztus 5-i hullámvölgy óta a legrosszabb időszakot idézi elő a globális részvények számára. A rossz hangulat a kriptodevizákra is átragadt, a kereskedők pedig a péntekre tervezett amerikai foglalkoztatási jelentésre figyelnek, hogy megtudják, vajon készül-e mélyebb lassulás vagy sem.

Sean McNulty, az Arbelos Markets likviditási szolgáltató kereskedési igazgatója szerint az opciós piacon megnőtt a kereslet a Bitcoin esése elleni fedezetek iránt, mind a közelgő amerikai bérszámfejtési adatok utáni időszakra, mind a novemberi elnökválasztás utáni időszakra vonatkozóan.

bitcoin arfolyam szept4
Fotó: TradingView

Újabb lefelé irányuló vételi érdeklődést láttunk a Bitcoin-opciók iránt, különösen a bérszámfejtés utáni, 55 000 dolláros és annál alacsonyabb árfolyamok esetében” – mondta McNulty. Figyelemre méltó pozíciót nyitottak a november 29-én lejáró, 35 000 dolláros kötésnél lévő kontraktusokra is – mondta.

Ez is érdekelhet: Feltörekvő kriptovaluták 2024-ben 

Ez fedezet lehet arra az esetre, ha a nyíltan kriptopárti republikánus elnökjelölt Donald Trump elveszíti a Fehér Házért folyó versenyt Kamala Harris demokrata alelnökkel szemben, aki még nem részletezte a digitális eszközökkel kapcsolatos álláspontját.

Az óvatosság további jelei közé tartozik az összesített nyílt érdeklődés – vagy a fennálló kontraktusok – csúszása a CME Group Inc. Bitcoin határidős ügyletek május óta a legalacsonyabbra. Eközben az amerikai Bitcoin tőzsdén kereskedett alapok a Bloomberg által összeállított adatok szerint június óta a leghosszabb nettó kiáramlási sorozatot könyvelhették el.

A Fairlead Strategies LLC technikai elemzője, Katie Stockton legutóbbi kutatási jegyzetében a Bitcoinra vonatkozó „hosszú távú semleges előítélet” felé mozdult el. A kockázatok mérlege az 52 000 és 50 000 dollár közötti ársáv lehetséges tesztelése felé billen, mondta Tony Sycamore, az IG Australia Pty. piaci elemzője.

A Bitcoin idei rallyja a márciusban elért 73 798 dolláros rekordmagas árfolyam óta némileg kifulladt. A közvetlen szezonális kilátások kihívást jelentenek, ha a történelem igazat mond. A 2023-ig tartó öt év során az eredeti kriptopénz a Bloomberg által összeállított adatok szerint szeptemberben átlagosan több mint 8%-os esést könyvelhetett el.

Ezek is érdekelhetnek:

 

Tájékoztatás

A kriptomagazin.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptomagazin.hu felelősséget nem vállal.

Ezt olvastad már?

Legfrissebb hírek

Hirdetés

Árfolyamok

Latest Crypto Fear & Greed Index